x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai multe incendii de vegetație s-au produs în județul Hunedoara. Peste 130 de hectare de teren, cuprinse de flăcări

Mai multe incendii de vegetație s-au produs în județul Hunedoara. Peste 130 de hectare de teren, cuprinse de flăcări

06 Apr 2020   •   12:14
Mai multe incendii de vegetație s-au produs în județul Hunedoara. Peste 130 de hectare de teren, cuprinse de flăcări
Sursa foto: Foto: ISU Hunedoara

Peste 130 de hectare de teren, dintre care 18 hectare de litieră de pădure, au fost cuprinse de flăcări în urma unor incendii de vegetație uscată care au avut loc în mai multe localități din județul Hunedoara, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.

„Zeci de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara, Orăştie, Petroşani, ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad au acţionat, în acest sfârşit de săptămână, cu 19 mijloace tehnice pentru stingerea a 16 incendii de vegetaţie uscată, ce s-au extins la peste 130 de hectare de teren, dintre care 18 hectare au fost litieră de pădure.

Un incendiu de vegetaţie uscată şi litieră de pădure produs pe raza localităţii Ciungani a fost ţinut cu greu sub control de pompierii brădeni.

De asemenea, 60 de hectare de mărăciniş de la marginea pădurii din localitatea Bozeș au fost afectate de incendiu. Pompierii au reuşit să limiteze propagarea arderii la fondul forestier în ciuda terenului accidentat şi a vântului ce a favorizat avansarea flăcărilor.”, informează ISU Hunedoara.

Val de incendii de vegetaţie uscată în judeţul Hunedoara. Zeci de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara, Orăştie,...

Publicată de ISU Hunedoara pe Duminică, 5 aprilie 2020

 

×
Subiecte în articol: incendii de vegetatie hunedoara