x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator “MăIAstra, povestea nespusa a iei”, la 20 iunie, la Galeria Galateca

“MăIAstra, povestea nespusa a iei”, la 20 iunie, la Galeria Galateca

de Luminita Ciobanu    |    18 Iun 2013   •   20:02

Ia românească prinde aripi. Galeria Galateca deschide joi, 20 iunie, la ora 19:00, expoziţia "MăIAstra - povestea nespusă a iei", eveniment dedicat Zilei Universale a Iei, organizat în parteneriat cu comunitatea “La Blouse Roumaine”.
Prin urmare, ia românească va fi prezentată într-un concept deosebit, într-o galerie de artă contemporană, fiind expusă o selectie de ii de patrimoniu, sub forma unei instalaţii de artă, alături de minunate fotografii de arhivă în care Regina Maria poartă veşmânt tradiţional românesc, dar şI de o serie de clişee din perioada interbelică, din colecţia britanicei Beryl de Zoete, şi o incursiune în imagini a iei, explorând semne regăsite într-una dintre cele mai vechi civilizaţii din Europa - Cultura Cucuteni -  până în zilele noastre, la colecţii vestimentare celebre semnate de Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier ori Tom Ford.
Proiectul a fost realizat în colaborare cu Muzeul Horniman din Londra, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Complexul Naţional Muzeal “ASTRA” din Sibiu, Muzeul Bucovinei din Suceava.




×