x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Management defectuos - Delta Dunării, colmatată

Management defectuos - Delta Dunării, colmatată

de Alexandru Nastase    |    13 Iun 2007   •   00:00
Management defectuos - Delta Dunării, colmatată

Situaţia canalelor din Delta Dunării este dezastruoasă. Canalele de pe principalele trasee turistice sunt pline de măl, alte canale din Rezervaţie se colmatează, iar autorităţile nu fac nimic.
După ce şi-au achiziţionat vehicule de teren şi s-au plimbat prin străinătate, cănd vine vorba despre făcut treabă in Deltă, responsabilii locali, in frunte cu guvernatorul Paul Co-nonov, işi exprimă "speranţa" că vor primi bani de la Bucureşti pentru a rezolva problemele.

NU S-A FĂCUT NIMIC. Colmatarea canalelor a revenit şi in atenţia Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă. In loc să ia vreo decizie concretă, comandamentul a decis infiinţarea unei comisii care "va analiza situaţia". Situaţia este la fel de proastă şi in cazul reconstrucţiei ecologice a Rezervaţiei. Un program premiat de străini inainte de 2004 a fost ingropat de actuala putere.
Deşi se bat cu pumnul in piept că Delta reprezintă o prioritate şi că se va face treabă, in realitate nimic nu se mişcă in Deltă de doi ani incoace, de cănd conducerea Rezervaţiei a fost politizată, la cărma Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării fiind instalat Cononov, un liberal venit de la o firmă de gunoaie cu datorii la stat.

×
Subiecte în articol: verde!