x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mâncare expirată în mai multe magazine din București și Ilfov. Cum erau păcăliți clienții

Mâncare expirată în mai multe magazine din București și Ilfov. Cum erau păcăliți clienții

27 Mar 2021   •   12:00
Mâncare expirată în mai multe magazine din București și Ilfov. Cum erau păcăliți clienții

Amenzi de aproape 130.000 lei au fost date de comisarii ANPC în urma unui control făcut vineri în magazinele din București și Ilfov. Comisarii au găsit mâncare expirată, supă păstrată în sticle de plastic, frigidere și veselă murdare, iar în 2 cazuri au chemat Poliția.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorior (CRPCR) București - Ilfov a verificat operatorii economici de alimentație publică din București și Ilfov și au dat 38 de sancțiuni contravenționale, 12 avertismente și 26 de amenzi în valoare de 127.000 lei.

Au fost oprite de la vânzare 365 kilograme de produse alimentare în valoare de aproximativ 23.000 lei, iar două magazine au fost închise până la remedierea problemelor.

Cele mai importante abateri constatate au fost folosirea de produse si proceduri nesigure care pot pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor, precum materii prime cu data limită de consum depășită, materii prime fără elemente de identificare, frigidere și veselă neigienizate, lipsa panoului de protecție la casa de marcat, nerespectarea condițiilor de păstrare și depozitare a produselor, prezența la comercializare a unor preparate culinare finite (supe) păstrate în sticle tip PET sau folosirea unor elemente de instrumentar pentru bucatărie degradat.

În cazul a doi operatori, comisarii au chemat Poliția, pentru că serveau masa în spații închise.

 

×