x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Manifestații pro-palestiniene în întreaga lume. Sute de persoane protestează la București

Manifestații pro-palestiniene în întreaga lume. Sute de persoane protestează la București

de Redacția Jurnalul    |    21 Oct 2023   •   17:55
Manifestații pro-palestiniene în întreaga lume. Sute de persoane protestează la București
Sursa foto: Hepta

Manifestații pro-palestiniene se desfășoară sâmbătă în mai multe orașe din întreaga lume. Sute de persoane protestează și la București.

Manifestația pro-palestiniană are loc în Piața Universității. În zonă au fost montate garduri de protecție și filtre de securitate cu detectoare de metale. De asemenea, în Piața Universității și în apropiere sunt numeroase forțe de ordine.

Manifestații pro-palestiniene au loc sâmbătă în numeroase alte orașe din întreaga lume. Poliția din Londra estimează că aproximativ 100.000 de persoane participă la un marș pe străzile din capitala Marii Britanii. Elicopterul Poliției patrulează deasupra străzilor pline cu oameni care au pancarte cu mesajul „Palestina liberă" și steaguri palestiniene.

În Sydney, cel mai mare oraș din Australia, aproximativ 15.000 de persoane au participat la marșul de sâmbătă, au anunțat organizatorii de la Grupul de Acțiune Palestinian. Manifestanții au scandat „Palestina nu va muri niciodată" și au fluturat steaguri palestiniene. Poliția, inclusiv ofițeri călare, a închis mai multe străzi ale orașului și a păzit zona, în timp ce un elicopter a survolat orașul.

Proteste asemănătoare se desfășoară în Germania, Italia și în Franța.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×