x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Manţog s-a întors director la Turceni

Manţog s-a întors director la Turceni

de Gabriela Mladin    |    29 Apr 2009   •   00:00
Manţog s-a întors director la Turceni

Democratul cu probleme penale din Gorj, Ionel Manţog, cel care în urmă cu o lună îşi prezenta demisia din funcţia de director general al Complexului Energetic Turceni, invocând presiuni mediatice, s-a întors în fruntea instituţiei. Nu ca "general”, ci ca director adjunct.



Un post creat special în organigrama instituţiei încă din vremea în care Manţog conducea ca director plin, instituţia. De pe această poziţie, Manţog va împărţii banii instituţiei, ocupându-se de investiţiile de la termocentrală.

Din 16 aprilie 2009, Ionel Manţog ocupă funcţia de director adjunct Strategii Dezvoltare în cadrul Complexului Energetic Turceni. Numirea a fost făcută de directorul general al instituţiei, Eugen Tunaru, cel care l-a înlocuit, după demisie, pe Ionel Manţog.

Deşi i s-a solicitat conducerii Complexului Energetic din Turceni această informaţie, Eugen Tunaru nu a confirmat informaţia. Nici măcar Manţog nu a vrut să spună care este noul său loc de muncă. Actele în care Jurnalul Naţional a intrat în posesie arată că toată lumea a încercat să mintă. Totul pentru a evita, probabil, un alt scandal mediatic, motivul pentru care Ionel Manţog a susţinut că şi-a dat demisia din fruntea termocentralei în urmă cu o lună.

DOVADA!

0-90461-scanare0001.jpgÎn Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Turceni, în 16.04.2009, se stabileşte împuternicirea lui Tunaru ca director general şi a lui Ionel Manţog ca director adjunct Strategii Dezvoltare al Complexului Energetic Turceni, ca persoane autorizate să semneze în numele Complexului toate documentele referitoare la un acord de împrumut de la o bancă japoneză pentru lucrările de mediu la termocentrală.

Întrebat de când ocupă această funcţie, Ionel Manţog a evitat din nou răspunsul. "Nu ocup această funcţie. De ce nu vă întrebaţi pe unde lucrează alţii. Nu sunt aşa important. Lăsaţi-mă să-mi caut şi să-mi găsesc şi eu un loc de muncă. Eu vă întreb pe voi unde lucraţi?", a comentat Manţog.

POSTUL PENALILOR

Postul de director adjunct de Strategii Dezvoltare a fost creat în ianuarie 2009, când la conducerea Complexului a fost numit de către ministrul Economiei, Adriean Videanu, Ionel Manţog. Atunci Manţog a înfiinţat acest post în organigramă pentru fostul director general al Complexului, Dumitru Cristea, cel care şi-a pierdut funcţia după ce procurorii DNA l-au arestat. Ieşit din arest, Manţog i-a oferit această funcţie, însă după ce presa a relatat acest aspect, locul a rămas liber. Totul a fost făcut cu premeditare, întrucât în tot acest timp, el n-a mai fost ocupată de o altă persoană. Manţog bănuia că i se va cere demisia din funcţia de "general" şi a păstrat postul pentru "zile negre". Biroul lui Manţog este exact lângă cel al directorului general, iar comentariile în Turceni sunt că nimeni nu face nimic până când la serviciu nu apare acesta.

Despre această numire, făcută pe sub masă de Eugen Tunaru la cererea ministrului Adriean Videanu, ministrul în relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta îi transmite un avertisment: "Eu cred că domnul Manţog ar trebui să se abţină. Să nu se mai agite. Dacă a ocupat acest post, este clar că viitorul să este sumbru. O va lua pe urmele lui Mischie".

Victor Ponta făcea referile la dosarele penale pe care Manţog le are. Nu mai puţin de cinci dosare în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie şi un dosar în care este trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

×