x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MApN instalează adăposturi de protecţie a populaţiei în localitatea Plauru

MApN instalează adăposturi de protecţie a populaţiei în localitatea Plauru

de Redacția Jurnalul    |    12 Sep 2023   •   19:15
MApN instalează adăposturi de protecţie a populaţiei în localitatea Plauru
Sursa foto: Agerpres

MApN instalează două adăposturi din elemente prefabricate din beton în Plauru din județul Tulcea. Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi.

„În conformitate cu Hotărârea nr. 31 din 7 septembrie 2023 privind adoptarea unor măsuri de protecţie pe teritoriul naţional din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina, emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Apărării Naționale a început marți, 12 septembrie, lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei la nivelul localităţii Plauru din județul Tulcea”, anunță MApN.

Potrivit sursei citate, lucrările sunt executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acționează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, precum și pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente.

Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi.

În zona localității Plauru, județul Tulcea, au fost descoperite săptămâna trecută fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, anunță MApN. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică.

 

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Plauru adăposturi de protecţie MApN