x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MApN va beneficia de o donaţie de peste 2 mil. de dolari, compensaţie a Lockheed Martin Overseas

MApN va beneficia de o donaţie de peste 2 mil. de dolari, compensaţie a Lockheed Martin Overseas

de Redacția Jurnalul    |    08 Iul 2023   •   07:40
MApN va beneficia de o donaţie de peste 2 mil. de dolari, compensaţie a Lockheed Martin Overseas
Sursa foto: facebook

Guvernul a adoptat în ședința de vineri o hotărâre privind acceptarea de către statul român a unei donații de bunuri mobile, ca operațiune compensatorie, din partea companiei americane Lockheed Martin Overseas, LLC și darea în administrarea MApN a acestori bunuri.

Odată cu această hotărâre adoptată de Guvernul României, MApN va deveni beneficiarul unor donații de bunuri în valoare totală de 2.255.802 de dolari, destinate implementării, în cadrul structurilor proprii de execuție a mentenanței din Statul Major al Forțelor Aeriene, a unor capabilități de testare și reparare a echipamentelor din compunerea radarelor TPS-79 – Gap Filler.

„Compensarea se realizează conform acordurilor încheiate ca urmare a semnării, de către MApN cu Lockheed Martin Overseas, LLC a unor contracte privind furnizarea de piese de schimb specifice radarelor TPS-79, respectiv servicii de reparații echipamente radar TPS-79(R). Având în vedere că bunurile și serviciile care fac obiectul contractelor menționate mai sus, semnate în anul 2021, sunt din domeniul apărării și au o valoare care depășește, individual sau cumulat, două milioane de euro, furnizorul a fost obligat să efectueze operații compensatorii în conformitate cu prevederile OuG nr. 189/2002 privind operațiunile compensatorii referitoare la contractele de achiziții pentru nevoi de apărare, ordine publică și siguranță națională, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.354/2003, cu modificările și completările ulterioare”, transmite MApN.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mapn donatie bunuri mobile