x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MApN face precizări legate de identitatea militarilor români răniţi în Afganistan

MApN face precizări legate de identitatea militarilor români răniţi în Afganistan

13 Apr 2019   •   16:21
MApN face precizări legate de identitatea militarilor români răniţi în Afganistan

Cei patru militari români răniţi sâmbătă în Afganistan - plutonierul Dănuţ Donţu şi caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr şi Ionel Cristea - sunt în stare stabilă şi se află internaţi la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Aceştia fac parte din cadrul Batalionului 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei".

În urma incidentului a rezultat şi avarierea vehiculului blindat de tip MRAP cu roller în care se aflau militarii.

La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanţelor producerii evenimentului, condusă de şeful de stat major al unităţii, precizează MApN.

Patru militari români au fost răniţi sâmbătă, în jurul orei 10,00 (ora României), când o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected - vehicule rezistente la exploziile minelor şi protejate împotriva ambuscadelor), operate de militarii Batalionului 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", aflaţi în misiune în zona de responsabilitate din provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament uşor de infanterie executat de insurgenţi. AGERPRES

×