x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maraton de vaccinare în București. Durează trei zile

Maraton de vaccinare în București. Durează trei zile

20 Oct 2021   •   19:29
Maraton de vaccinare în București. Durează trei zile

În perioada 22-25 octombrie, CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Colegiul Medicilor din Municipiul București, DSP București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Primăria  enerală a Capitalei și Ministerul Culturii organizează o amplă acțiune de vaccinare în 6 centre din București.

Astfel, începând de vineri, 22 octombrie, ora 8.00, toate cele 4 tipuri de vaccin sunt disponibile populației, prin intermediul celor 49  luxuri de vaccinare deschise în aceste centre, după cum urmează:

▪ Sector 1: RomExpo (B-dul Mărășești 65-67) - 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);
▪ Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) - 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);
▪ Sector3: Biblioteca Națională (B-dul Unirii, nr.22) - 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);
▪ Sector4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) - 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);
▪ Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) - 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);
▪ Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu” (Calea Plevnei nr. 234) - 4 fluxuri (2 Pfizer, 1 Janssen).

Pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului de vaccinare, cu sprijinul UMF „Carol Davila” București, instituție de  restigiu, cu experiență în pregătirea specialiștilor din domeniul sănătății, necesarul de personal din cele 6 centre de vaccinare va fi suplimentat cu voluntari, inclusiv studenți la medicina militară.

Evenimentul este menit să promoveze beneficiile și importanța vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga țară și poate constitui un punct de  ornire pentru acțiuni similare la nivel național.

TVR va fi broadcaster oficial, iar pe pagina de Facebook a campaniei #ROVaccinare vor fi postări periodice cu informații de interes pentru publicul larg.

 

Lansarea oficială a „maratonului vaccinării pentru viață” va avea loc vineri, 22 octombrie, ora 12.00, la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din sectorul 4.

×