x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marca Golden Blitz - Deszapezire cu utilaje-fantoma

Marca Golden Blitz - Deszapezire cu utilaje-fantoma

de Elena Stan    |    09 Feb 2006   •   00:00

Firma Euro Construct Trading 98 SRL, patronata de Dan Besciu si Sorin Vulpescu, a castigat anul trecut cateva contracte de deszapezire in valoare de peste 5,7 milioane de euro. Stranie coincidenta, cei doi sunt proprietarii Restaurantului Golden Blitz. Adica, locul preferat de presedintele Traian Basescu.

Asociatia Transportatorilor Rutieri in Constructii (ATRC) sustine ca Euro Contruct, in consortiu cu Argecom, Delta ACM 93 si Maxim Trading, a castigat licitatia de deszapezire desi nu indeplinea conditiile cuprinse in caietul de sarcini.

NEREGULI. "ATRC a sezizat autoritatile statului inca de anul trecut de gravele incalcari ale legislatiei in organizarea si desfasurarea licitatiilor de deszapezire", sustine Augustin Hagiu, presedintele asociatiei. Raspunsul autoritatilor a fost evaziv.

"Avand in vedere faptul ca, pana la ora actuala, conditiile meteorologice nu au impus intrarea in functiune a autovehiculelor destinate activitatii de deszapezire, personalul abilitat al institutiei noastre a organizat diferite controale de verificare preliminara", se arata in raspunsul trimis de Ioan Tatar, director general al Autoritatii Rutiere Romane (ARR), catre ATRC la mijlocul lunii decembrie 2005. Acuzatiile au fost confirmate, paradoxal, tocmai de Corpul de Control al Ministerului Transporturilor.

ACUZATII. In urma controalelor efectuate la directiile de drumuri si poduri din Bucuresti si Craiova, unde ar fi trebuit sa se afle utilajele de deszapezire furnizate de Euro Construct Trading 98 SRL, au fost depistate multe nereguli. O serie de vehicule de deszapezire lipsea de la punctul de stationare, cu toate ca era platita in acest sens. In plus, vehiculele de deszapezire gasite pe teren nu figurau in oferta facuta in momentul adjudecarii licitatiei si nici nu detineau licenta de transport. Mai mult, au fost gasite tractoare folosite la deszapezire care apartineau unor persoane fizice. "Licitatiile de deszapezire din aceasta iarna au fost castigate de firme ale unor grupuri de interese care beneficiaza de sprijinul Ministerului Transporturilor", sustine Hagiu. El a mai pus ca "miza acestor demersuri este gestionarea fondurilor europene". Transportatorii cer ministerului mai multa transparenta si corectitudine in ceea ce priveste licitatiile publice.

INTERESE
"Licitatiile de deszapezire din aceasta iarna au fost castigate de firme ale unor grupuri de interese care beneficiaza de sprijinul Ministerului Transporturilor"
Augustin Hagiu, presedintele ATRC

DOBRE: "LICITATII LEGALE"
Licitatiile pentru lucrarile de deszapezire au fost organizate conform procedurilor legale si ar fi putut fi contesta- te de cei care ar fi sesizat eventuale nereguli, a afirmat ieri ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre. "Licitatia pentru actiunile de deszapezire a fost organizata cu indeplinirea prevederilor legale. Daca un asemenea lucru nu s-ar fi intamplat, cei care sesizau asa ceva aveau la indemana instrumentele legale pentru a ataca decizia", a spus Dobre.
×
Subiecte în articol: observator deszapezire