x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boloș: ANAF și-a depășit planul de colectare în primele șase luni din 2024

Boloș: ANAF și-a depășit planul de colectare în primele șase luni din 2024

de Redacția Jurnalul    |    24 Iul 2024   •   21:00
Boloș: ANAF și-a depășit planul de colectare în primele șase luni din 2024
Sursa foto: Lucian Alecu

ANAF și-a depășit planul de colectare în primele șase luni ale anului, realizarea fiind de 100,6%, a anunțat miercuri ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

„Vin astăzi cu o veste bună: ANAF și-a depășit planul de colectare în primele șase luni din 2024. Avem un grad de realizare de 100,6% a programului de încasări venituri bugetare, respectiv un plus de 1,2 miliarde lei față de planul asumat la începutul anului. Datele pentru primul semestru din 2024 arată încasări totale de 218,5 miliarde lei, creștere cu 17,8%, cu 33,04 miliarde lei mai mult decât în perioada similară din anul 2023. În ceea ce privește încasarea TVA, avem și aici un plus de 6,58 miliarde lei (creștere cu 15,6%)”, a transmis Marcel Boloș.

Acesta menționează progresele importante în atingerea planului de colectare a veniturilor și a subliniat pe care digitalizarea ANAF îl are în acest proces.

„Chiar dacă măsurile implementate nu sunt pe placul tuturor și unele schimbări au fost cel puțin provocatoare, digitalizarea însemnă că de la lună la lună vom avea inspecții fiscale mai puțin împovărătoare pentru contribuabili și mai puțin costisitoare pentru ANAF, cu o abordare mai uniformă în cadrul analizei de risc și din partea inspectorilor aflați în control. Deși la nivel global, în prima jumătate a anului numărul controalelor este similar celui de anul trecut, s-au aplicat mai multe sancțiuni, ceea ce ne arată o creștere a nivelului de eficiență”, adaugă ministrul Finanțelor.

El susține că digitalizarea „ne permite să protejăm și să respectăm contribuabilii onești, permițându-le să își desfășoare activitatea fără intervenții inutile din partea autorităților fiscale”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ANAF Marcel Boloș