x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mare sărbătoare pentru vaci şi oi

Mare sărbătoare pentru vaci şi oi

de Diana Scarlat    |    21 Iun 2009   •   00:00
Mare sărbătoare pentru vaci şi oi
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Zi de vară până-n seară, laptele a fost cinstit ieri, de ziua lui mondială. Copii, părinţi şi bunici s-au adunat în Parcul Tineretului din Capitală să-l venereze pe marele alb... curgător.



Intrarea dinspre liceul Şincai a parcului a fost luată cu asalt încă de dimineaţă, iar sute de copii şi îndrăgostiţi de lapte s-au bucurat de marea sărbătoare între orele 10:00 şi 17:00. La "World Milk Day", bunicii şi-au luat cu ei nepoţii, părinţii şi-au luat copiii, iar ceilalţi iubitori de lapte au luat copiii din ei, toţi lucrând cu spor şi cu multe pahare de lapte la fixarea calciului în oase, la soare. Bineînţeles, albul s-a-ntins şi peste haine sau sandale, devenind culoarea zilei.

JOCURI ŞI LECŢII.
Cine nu şi-a făcut lecţiile nu are voie la joacă de obicei, însă copiii mici sau mari care-au fost cinstiţi ieri cu lapte proaspăt n-au fost controlaţi la caiete. În schimb, organizatorii le-au oferit din partea casei jocuri şi lecţii pe care nu le vor uita prea uşor. Toate, cu şi despre lapte. Profesorii: Tetra Pak, Asociaţia Română de Pediatrie, Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR) şi Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL). Conform specialiştilor ASPOR, una din trei femei şi unul din cinci bărbaţi suferă o fractură din cauza osteoporozei pe parcursul vieţii, iar numărul de persoane afectate ar putea creşte de trei ori în următorii ani. Împotriva osteoporozei se recomandă tot el, laptele! Iar consumul excesiv de lapte nu dăunează sănătăţii.

×
Subiecte în articol: observator