x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marian Căpăţână, reţinut 24 de ore în cazul de trafic de influenţă în care este inculpat şi Mircea Băsescu

Marian Căpăţână, reţinut 24 de ore în cazul de trafic de influenţă în care este inculpat şi Mircea Băsescu

19 Iun 2014   •   23:29
Marian Căpăţână, reţinut 24 de ore în cazul de trafic de influenţă în care este inculpat şi Mircea Băsescu

Marian Adrian Căpăţână, acuzat de complicitate la infracțiunea de trafic de influență, a fost reţinut pentru 24 de ore, se arată într-un comunicat al DNA.

Din ordonanțele de reținere întocmite de procurori a reieșit că există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, inculpatul Băsescu Mircea a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător, prin intermediul inculpatului Căpățînă Marian Adrian, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului, Sorin Anghel, zis Bercea Mondial. .

La începutul anului 2011, după ce Bercea Mondial a fost arestat preventiv de Tribunalul Olt, denunțătorul i-a dat lui Marian Căpățînă suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă și în schimbul promisiunii că banii vor fi daţi mai departe lui Mircea Băsescu pentru ca acesta să intervină pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei lui Bercea Mondial. 

Ulterior, pentru că Bercea nu a fost pus în libertate, denunțătorul i-a remis și suma de 350.000 de euro lui Marian Căpățînă în același scop.

Intervalul de timp în care denunțătorul a remis sumele de bani inculpatului Căpățînă Marian Adrian este cuprins între datele de 20.02.2011 (data luării măsurii arestării preventive față de tatăl denunțătorului) și 22.02.2012 (data pronunțării hotărârii de condamnare la instanța de fond).

Din suma totală de 600.000 de euro remisă de denunțător lui Căpățînă, Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro în schimbul promisiunii că, prin influența pe care o are asupra magistraților, poate obține o soluție favorabilă pentru Bercea Mondial, adică va obține fie o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Pentru că a mijlocit remiterea banilor, Căpățînă și-a însușit 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la denunțător.

Inculpaților Băsescu Mircea și Căpățînă Marian Adrian li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.
 

×
Subiecte în articol: marian capatana mircea basescu