x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ""Mătuşa Tamara"" - Genică Boerică a minţit la detector

""Mătuşa Tamara"" - Genică Boerică a minţit la detector

de Eliza Popa    |    26 Iun 2007   •   00:00

Denunţătorul de meserie al lui Adrian Năstase a minţit la testul poligraf. Raportul de expertiză depus in cazul "Mătuşa Tamara" arată că, taman la intrebarea relevantă privind existenţa dosarului Danei Năstase in posesia lui Ioan Melinescu, Genică Boierică a fost "nesincer".

Procesul in care fostul premier Adrian Năstase este judecat, pentru că l-ar fi numit pe Ioan Melinescu la conducerea Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) in schimbul distrugerii unor documente, a inceput ieri cu o amănare. Dacă judecătorii nu i-ar fi acordat lui Ioan Melinescu răgaz pentru angajarea unui avocat, dosarul ar fi putut demara cu ridicarea aceleiaşi excepţii de neconstituţionalitate care a dus şi la suspendarea primului caz in care este acuzat fostul preşedinte al PSD, Adrian Năstase. El a reiterat ieri in faţa jurnaliştilor că nu l-a cunoscut şi nici nu l-a intălnit pe Melinescu inainte ca acesta să fie numit şef al ONPCSB, iar pe Genică Boerică (martorul acuzării şi denunţător in dosar) nu l-a intălnit.


NESINCER. Jurnalul Naţional a intrat in posesia raportului de constatare (nr. 258105/18.04.2007), dispusă de DNA prin Ordonanţa nr. 227/p/2006, privind "comportamentul simulat al domnului Genică Boerică privind declaraţiile referitoare la Melinescu Ioan". Intrebarea cu numărul 8 ("In primăvara anului 2001, cănd te-ai intălnit cu Melinescu Ioan lăngă Oficiu, acesta ţi-a spus că are dosarul cu privire la Dana Năstase?") a primit răspunsul DA, iar interpretarea diagramelor poligraf, cuprinsă in raportul de expertiză, este următoarea: "In discuţia post-test, subiectului i-a fost adus la cunoştinţă faptul că a fost diagnosticat ca NESINCER". Conform documentului depus la dosar de apărătorii lui Năstase, "pentru răspunsurile domnului Genică Boerică la intrebarea relevantă cauzei, 8, privind declaraţiile către DNA s-au evidenţiat modificări semnificative care sunt interpretate ca indici ai comportamentului simulat al subiectului". (Eliza Popa)

  • Cititi aici raportul integral. (format pdf)

×
Subiecte în articol: observator genică boerică