x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicii de familie continuă mâine negocierile cu Ministerul Sănătăţii

Medicii de familie continuă mâine negocierile cu Ministerul Sănătăţii

de Oana Antonescu    |    30 Mar 2009   •   00:00

Medicii de familie vor continua mâine discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii despre prevederile care îi nemulţumesc în legătură cu contractul-cadru pe 2009.



Medicii de familie s-au întâlnit astăzi cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, dar negocierile nu au dus deocamdată la nici o concluzie şi vor fi reluate mâine, potrivit preşedintelui Patronatului Naţional al Medicilor de Familie, doctor Doina Mihăilă. Prevederile din contractul-cadru care îi nemulţumesc pe medicii de familie vor fi dezbătute mâine punct cu punct.

Medicii de familie au decis sâmbătă că nu vor semna contractul-cadru care reglementează acordarea asistenţei medicale primare. Ei au ameninţat că îşi vor închide cabinetele de la 1 aprilie şi nu le vor deschide până când nu vor demara negocieri "reale" cu Ministerul Sănătăţii, că vor cere pacienţilor plata consultaţiei şi că nu vor mai elibera reţete pentru medicamente compensate şi gratuite. Motivul principal invocat de medicii de familie este bugetul cu 40% diminuat faţă de anul trecut, dar sunt nemulţumiţi şi din cauza unor măsuri iniţiate de Ministerul Sănătăţii, cum este aceea de a asigura asistenţă medicală în centrele de permanenţă.

Ministrul Sănătăţii consideră că refuzul medicilor de familie de a semna contractul-cadru este o decizie pripită şi nefundamentată, fiindcă normele metodologice de aplicare nu sunt încă finalizate.

×
Subiecte în articol: observator familie