x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicii sud-africani spun că varianta Omicron pare mai blândă decât Delta

Medicii sud-africani spun că varianta Omicron pare mai blândă decât Delta

11 Dec 2021   •   20:00
Medicii sud-africani spun că varianta Omicron pare mai blândă decât Delta

Varianta Omicron pare mai blândă decât Delta, spun medicii sud-africani. „Pacienții pot gestiona boala acasă. Cei mai mulți și-au revenit în perioada de izolare de la 10 până la 14 zile", afirmă un medic cu zeci de pacienți zilnic.

Omicron „mătură” Africa de Sud, însă doctorul Unben Pillay spune că vede zilnic zeci de pacienți bolnavi și nu a trebuit să trimită pe nimeni la spital.

Acesta este unul dintre motivele pentru care el, împreună cu alți medici și experți în medicină, bănuiește că Omicron provoacă într-adevăr o formă a bolii mai ușoară decât varianta Delta, chiar dacă pare să se răspândească mai repede.

„Pot gestiona boala acasă. Cei mai mulți și-au revenit în perioada de izolare de la 10 până la 14 zile", a spus Pillay.

Afirmația vizează inclusiv pacienții mai în vârstă și pe cei cu probleme de sănătate, mai vulnerabili în fața coronavirusului, scrie Times of India.

În cele două săptămâni de când Omicronul a fost raportat pentru prima dată în Africa de Sud, alți medici au împărtășit experiențe similare. Cu toții spun, însă, că va fi nevoie de alte săptămâni pentru a exista suficiente date, iar observațiile lor rămân deocamdată indicii.

Potrivit Institutului Național pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud, doar aproximativ 30% dintre cei spitalizați cu COVID-19 în ultimele săptămâni au fost grav bolnavi, mai puțin de jumătate din rata înregistrată în primele săptămâni ale valurilor pandemice anterioare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: omicron