x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mehedinţi / Bacalaureatul riscă să fie boicotat

Mehedinţi / Bacalaureatul riscă să fie boicotat

18 Iun 2009   •   00:00

Cei peste 3.000 de elevi înscrişi în judeţul Mehedinţi la examenul naţional de bacalaureat riscă să nu poată fi evaluaţi în perioada stabilită, 22 iunie-12 iulie, din cauza dascălilor care, fără bani refuză să facă parte din comisiile de examinare şi evaluare.



Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Mehedinţi, Mihai Dima, a declarat astăzi, pentru Agerpres, că cele aproape 1.000 de cadre didactice care vor face parte din 11 comisii de examen şi trei comisii de evaluare se tem că nu vor fi remuneraţi pentru activitatea depusă în cadrul acestora, metodologia privind plata lor nefiind până la această dată elaborată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

'Noi nu le putem impune dascălilor să participe sau nu, să efectueze muncă voluntară sau nu. Ei sunt cei care decid ce anume au de făcut. Din păcate, ministerul nu a emis un ordin cu privire la plata orelor prestate pentru asistarea la examen sau pentru corectarea lucrărilor', a precizat Dima.

La rândul său, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al judeţului Mehedinţi, Emil Mirică, a fost de părere că examenul de bacalaureat nu va fi boicotat, în pofida ameninţărilor sindicaliştilor, întrucât plata drepturilor băneşti ale profesorilor implicaţi tot după finalizarea evaluării elevilor se face.

'Într-adevăr, eforturile bugetare sunt mari, 900 lei pentru un membru al comisiei de evaluare şi circa 200 lei pentru cei care supraveghează derularea examenului, dar nimeni cred nu intenţionează să-i lipsească pe profesori de acest drept', a concluzionat Mirică. (V.A.)

×
Subiecte în articol: scoala