x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Membrii galeriilor bucureştene vin mâine în Piaţa Universităţii: "Ne vom alătura în mod organizat protestelor"

Membrii galeriilor bucureştene vin mâine în Piaţa Universităţii: "Ne vom alătura în mod organizat protestelor"

de Veronica Micu    |    18 Ian 2012   •   10:13
Membrii galeriilor bucureştene vin mâine în Piaţa Universităţii: "Ne vom alătura în mod organizat protestelor"

Asociatia Suporterilor Romani a transmis astazi un comunicat prin care anunta ca membrii galeriilor de fotbal vor sa participe in continuare la proteste, "de aceasta data in mod organizat".

"Desi in primele zile ale demonstratiilor, membrii galeriilor bucurestene au fost supusi unui tir neintrerupt de acuze si jigniri, elanul izvorat din nazuinta spre un viitor mai bun a purtat, in fiecare seara, in mod independent, suporterii spre piata in care eroii Revolutiei noastre s-au jertfit pentru dobandirea libertatii.

Membrii ASOCIATIEI SUPORTERILOR ROMANI se vor alatura joi, 19 ianuarie, incepand cu ora 18.00, de aceasta data in mod organizat, protestelor din Piata Universitatii (fantana de la Arhitectura).

Niciun exponent politic, sindical sau patronal nu a demonstrat pana acum ca are vointa de a asculta cu adevarat cerintele romanilor de rand. Ignoranta si dispretul cu care am fost tratati de-a lungul timpului, ca cetateni romani sau ca simpli suporteri, ne obliga sa ne distantam, astfel, de orice fel de factor politic, si sa respingem ab initio orice asociere de acest fel", se anunta in comunicat.

"ASOCIATIA SUPORTERILOR ROMANI va sustine prin orice mijloace democratice de care dispune cauze de interes imediat si general, enumerate sumar astfel:

- Garantarea si ocrotirea REALA a libertatii de exprimare in tara noastra, drept constitutional ingradit gradual in ultimii ani, prin concursul factorilor decizionali din guverne si institutiile de represiune;

- Directionarea bugetului de stat catre sanatate si invatamant, in dauna suplimentarii anuale a fondurilor unor institutii politienesti sau a serviciilor cu caracter obscur;

- Pastrarea valorilor pe pamanturi romanesti; pregatirea tinerilor, elevi si studenti, intr-un cadru neviciat de lipsurile si neajunsurile profesorilor, de natura materiala sau profesionala; pozitionarea culturii mai presus de interesul crearii unei mase indobitocite si usor manevrabile;

- Conservarea patrimoniului arhitectural national si al avutiilor naturale care nu au fost inca rupte din corpul tarii romanesti, in general, si sistarea proiectului Rosia Montana, in particular;

- Reducerea coruptiei la nivel inalt si condamnarea marilor praduitori, mult asteptata si promisa in fiecare campanie electorala. Normalizarea activitatii puterii legislative, care apartine, conform principiului separatiei puterilor intr-un stat democratic Parlamentului, nu Guvernului. Adoptarea legilor de interes general in urma dialogului cu segmentele sociale implicate, in interesul acestora, spre opozitie cu cel al diferitelor grupuri oligarhice", mai scriu suporterii.

Comunicatul Asociatiei Suporterilor Romani vine dupa ce, pe parcursul celor cinci zile de protest, ultrasii au fost in permanenta in vizorul fortelor de ordine dupa confruntarile violente dintre manifestanti si jandarmi. Actele de vandalism si pagubele materiale rezultate mai ales dupa primele trei zile de protest au fost puse tot pe seama suporterilor.

Aurel Moise, seful Directiei Ordine si Siguranta Publica din Jandarmeria Romana, a declarat, dupa violentele care s-au petrecut duminica, in centru Capitalei, ca "din pacate, in Piata Universitatii si-au facut aparitia si niste grupuri compacte identificate ca fiind suporteri ai echipelor Dinamo si Steaua". (V.M.)

×