x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profitul Meta s-a triplat, acțiunile au crescut cu 14%, iar compania anunță plata primelor dividende

Profitul Meta s-a triplat, acțiunile au crescut cu 14%, iar compania anunță plata primelor dividende

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2024   •   17:45
Profitul Meta s-a triplat, acțiunile au crescut cu 14%, iar compania anunță plata primelor dividende
Sursa foto: Hepta

Compania Meta a lui Mark Zuckerberg a avut rezultate financiare peste așteptări. Ca urmare, compania a anunțat că va plăti primele dividente acționarilor, potrivit CNBC.

Veniturile au crescut cu 25% în ultimul trimestru din 2023 de la 32,2 miliarde de dolari cu un an mai devreme. A fost cea mai rapidă rată de creștere de la jumătatea anului 2021, deoarece piața de reclame online a continuat să se redreseze. Între timp, cheltuielile companiei au scăzut cu 8%, până la 23,73 miliarde de dolari, iar marja operațională s-a dublat la 41%, un semn că măsurile de reducere a costurilor sporesc profitabilitatea, arată specialiștii.

Venitul net al Meta s-a triplat cu peste 14 miliarde dolari, sau 5,33 dolari pe acțiune, de la 4,65 miliarde dolari sau 1,76 dolari pe acțiune, cu un an mai devreme.

Meta a mai anunțat că va plăti investitorilor un dividend de 50 de cenți pe acțiune pe 26 martie. Acest lucru reprezintă o premieră și vine după ce numerarul a crescut la 65,4 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2023, de la 40,7 miliarde de dolari cu un an mai devreme. De asemenea, compania a anunțat o răscumpărare de acțiuni în valoare de 50 de miliarde de dolari.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: meta profit dividende