x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteo - Starea vremii

Meteo - Starea vremii

de Anca Ardeleanu    |    20 Mar 2008   •   00:00

Şi astăzi, la amiază, vor fi valori modeste, dar normale pentru această dată, însă de mâine va începe un proces de încălzire

Comentariul specialistului:

Prin scăderea temperaturii aerului şi în sudul şi sud-estul ţării noastre, o scădere accentuată chiar, regimul termic s-a normalizat. Şi astăzi, la amiază, vor fi valori modeste, dar normale pentru această dată, însă de mâine va începe un proces de încălzire ce se va resimţi şi în cursul nopţilor, când se poate spune că dispar posibilitaţile de producere a brumei, fenomen nu tocmai binevenit pentru vegetaţia aflată în plină desfăşurare. Începe primăvara din punct de vedere astronomic, şi după aceea, răcirile accentuate, ce ar presupune şi lapoviţe sau ninsori, şi brumă, oficial sunt considerate periculoase.

• meteorolog: Romica Jurca

 

Azi în ţară:

Bacău   11°C

Baia Mare        7°C

Braşov 7°C

Buzău   12°C

Cluj-Napoca     7°C

Constanţa         10°C

Craiova            10°C

Deva    9°C

Galaţi   12°C

Iaşi       10°C

Miercurea-Ciuc            4°C

Oradea             8°C

Piteşti   11°C

Sibiu     8°C

Suceava           9°C

Târgu-Mureş    7°C

Timişoara         9°C

 

La munte:

Azi (joi):

Cerul va fi temporar noros şi, pe arii restrânse, trecător va ninge slab. Vântul va avea intensificări.

Mâine (vineri):

Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va ninge slab, îndeosebi în cursul nopţii. Vântul va prezenta intensificări.

Poimâine (sâmbătă):

Vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi mai mult noros în Carpaţii Occidentali, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde vor fi precipitaţii mixte pe arii extinse.

 

Bucureşti:

max.     11°C

min.        3°C

Azi (joi):

Cerul va fi noros şi vor fi condiţii de ploaie slabă.

Mâine (vineri):

Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la mode­rat. Maxima: 12°C, iar  minima: 0°C.

Poimâine (sâmbătă):

Vremea se va încălzi. Cerul va fi noros şi vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Maxima: 17°C, iar minima: 4°C.

  

Drumeţii:

Sinaia – Cota 1.400 – Cabana Valea cu Brazi (1.500 m) – Vârful cu Dor 

Drumul merge pe o şosea largă şi pe stră­du­ţe sau pasaje cu trepte care scur­tează serpentinele, trece prin faţa Cabanei Furnica şi ajun­ge la o răscruce. Marcajul cu punct roşu va însoţi de aici înainte şo­sea­ua până la Hotelul Cota 1.400, în­tâl­­nind o potecă ce duce la Stânca Sfânta Ana. Până la Cabana Valea cu Brazi poteca marcată cu bandă roşie urcă în patru-cinci serpentine aflate pe o singură pantă despă­durită. De aici pot ve­dea frumoasa Sinaia şi Masivul Gârbova, cu Cabana Piscul Câi­ne­lui. În stânga cabanei se află po­iana “La Sfârşitul Lumii”. De aici urcăm prin pajişti până întâlnim meterezele de stâncă numite “La Cetate”. La 15 minute, ocolind “cetatea”, poteca se opreşte la Cabana Vf. Cu Dor.

×
Subiecte în articol: observator