x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteo - Zăpadă in Bucegi

Meteo - Zăpadă in Bucegi

de Sorin Anghel    |    Anca Ardeleanu    |    20 Oct 2007   •   00:00

Stratul de zăpadă la 2.300 de metri, in Masivul Bucegi, atingea aseară 5 centimetri. A nins şi in Maramureş, iar precipitaţii consistente, sub formă de ninsoare, sunt aşteptate azi pe Valea Prahovei.Â

Stratul de zăpadă la 2.300 de metri, in Masivul Bucegi, atingea aseară 5 centimetri. A nins şi in Maramureş, iar precipitaţii consistente, sub formă de ninsoare, sunt aşteptate azi pe Valea Prahovei. Â

Iarna se apropie din ce in ce mai repede. In staţiunile montane se pregătesc instalaţiile de transport pe cablu.

Ieri după-amiază a nins la Cavnic, judeţul Maramureş, pentru prima oară in această toamnă. "Dacă o ţine aşa căteva ore, o să se pună un strat gros, care o să ne permită să incepem să schiem", a declarat Cornel Poenar, administratorul domeniului schiabil Roata.

Aseară, la Vf. Baba Mare (2.300 m), din Masivul Bucegi, stratul de zăpadă avea o grosime de 5 cm, iar in Parăng atinge 10 cm. Astăzi sunt aşteptate ninsori pe Valea Prahovei, mai cu seamă că meteorologii au pronosticat precipitaţii consistente.

Comentariul specialistuluiÂ

Vremea din Romănia s-a răcit ieri, mai accentuat in vest, nord şi centru, unde au fost ploi, iar in zona montană inaltă şi lapoviţă şi ninsoare. Pătrunderea de aer rece in apropierea suprafeţei solului se va resimţi din plin astăzi şi in sud-est. La nivelul ţării, majoritatea valorilor maxime de temperatură se vor incadra astăzi şi in următoarele zile intre 8 şi 15 grade, in medie cu 4... 5 grade mai puţin decăt ar fi fost normal. O uşoară incălzire ar fi posibilă după aceea, numai că aerul cald va pătrunde in straturile mai inalte ale atmosferei astfel, cănd nu vor fi ploi, vor fi nori. La acest sfărşit de săptămănă va fi toamnă in adevăratul sens al cuvăntului şi chiar o toamnă tărzie. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI

Azi (sămbătă):

Vremea va fi inchisă şi va continua să se răcească. Indeosebi după-amiaza şi noaptea va ploua.

Măine (duminică):

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, indeosebi in prima parte a zilei.

Maxima: 11°C, iar minima: 4°C.

Poimăine (luni):

Vremea va fi instabilă. Cerul va fi noros şi temporar va ploua. Văntul va avea intensificări.

Maxima: 13°C, iar minima: 6°C.

In ţară

Bacău 12°C

Baia Mare 10°C

Braşov 8°C

Buzău 11°C

Cluj-Napoca 9°C

Constanţa 15°C

Craiova 12°C

Deva 10°C

Galaţi 11°C

Iaşi 12°C

M Ciuc 6°C

Oradea 10°C

Piteşti 11°C

Sibiu 9°C

Suceava 9°C

Tărgu-Mureş 8°C

Timişoara 11°C

La munte

Azi (sămbătă):

Vremea va fi inchisă şi va continua să se răcească. Pe arii extinse, vor cădea averse de ploaie, iar la altitudini mai mari de 1.800 m vor fi lapoviţă şi ninsoare.

Măine (duminică):

Cerul va fi noros şi pe arii relativ extinse va fi ploaie, iar la altitudini mari şi sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare, ziua in Carpaţii Orientali, iar noaptea in Occidentali.

Poimăine (luni):

Vremea va fi instabilă. Cerul va fi noros, pe arii extinse va ploua sub formă de aversă.

Drumeţii

Predeal - Gălma Mare - Valea Răşnoavei - Vărful Fitifoiu - Predeal

Traseul porneşte din partea de vest a oraşului Predeal, pătrunde pe Strada Narciselor şi urcă pe Valea Joiţei spre pădure. Se ajunge pe un drum forestier care porneşte din Valea Răşnoavei. Se urcă pe Vărful Gălma Mare, drumul continuănd spre Valea Răşnoavei. Se urcă in continuare pe şoseaua care duce spre Pasul Răşnov. Se părăseşte şoseaua pentru a pătrunde pe un drum forestier spre Predeal. Se ajunge la Părăul Stăna Mare, de unde se ajunge la Vărful Fitifoiu. Poteca se indreaptă spre Cabana Trei Brazi. Se continuă traseul pe culmea impădurită, intr-o şa de unde, spre stănga, se ajunge in Şoseaua Predeal - Trei Brazi. O potecă urcă spre Hotelul Orizont, de unde se ajunge uşor in centru.

×
Subiecte în articol: observator