x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Mălaimare, găsit incompatibil de ANI. Agenţia recomandă ca acesta să nu mai exercite o demnitate publică timp de 3 ani

Mihai Mălaimare, găsit incompatibil de ANI. Agenţia recomandă ca acesta să nu mai exercite o demnitate publică timp de 3 ani

07 Mar 2013   •   11:51
Mihai Mălaimare, găsit incompatibil de ANI. Agenţia recomandă ca acesta să nu mai exercite o demnitate publică timp de 3 ani
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/Intact Images

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul actorului Mihai Mălaimare, care a deţinut simultan funcţiile de director al Teatrului Masca şi membru CNA.

"Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către MĂLAIMARE MIHAI - ADRIAN, fost membru al Consiliului Național al Audiovizualului", se arată într-un comunicat ANI.

"În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că MĂLAIMARE MIHAI - ADRIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15.12.2008 – 11.01.2013, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de membru titular în cadrul Consiliului Național al Audiovizualului (funcție de demnitate publică asimilată funcției de secretar de stat), cât și funcția de Manager, respectiv Director al Teatrului "Masca", București (funcție de conducere specifică instituțiilor publice), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 12, alin. (5) din Legea nr. 504/2002 - Legea Audiovizualului, art. 84, alin. (1), lit. c) și art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei", precizează ANI.

În comunicatul Agenţiei se arată că: "Au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit dispozițiilor art. 84, alin. (1), lit. c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, "Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu (…) funcția de (…) director".

ANI precizează că: "Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani".

Mihai Mălaimare poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia.

×