x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Militarii din batalionul "Dragonii Transilvani", umiliţi la întoarcerea dintr-o misiune din Afganistan

Militarii din batalionul "Dragonii Transilvani", umiliţi la întoarcerea dintr-o misiune din Afganistan

24 Feb 2016   •   21:04
Militarii din batalionul "Dragonii Transilvani", umiliţi la întoarcerea dintr-o misiune din Afganistan
Sursa foto: Foto: dejeanul.ro

Militarii români din batalionul „Dragonii Transilvani” s-au întors în România pe 21 februarie, aproape de miezul nopţii, cu o aeronavă care i-a adus la Baza Aeriană Otopeni. De aici, militarii urmau să fie preluaţi de un avion Hercules şi transportaţi la Baza Aeriană Câmpia Turzii. Doar că avionul urma să decoleze din Cluj doar o doua zi dimineaţa, astfel că militarii au avut nevoie de cazare, scrie voceatranslivaniei.ro.

Aceştia s-au văzut nevoiţi să doarmă într-o sală de sport din Otopeni, iar potrivit Dejeanul, nu au avut nici paturi, nici apă sau mâncare. Aşa se face că, preţ de mai bine de şase ore, „Dragonii Transilvaniei” au dormit pe podeaua sălii de sport, cu raniţele pe post de perne.

Reprezentanţii MApn au declarat pentru Vocea Transilvaniei că motivul pentru care militarii au fost cazaţi astfel ţine de procedurile prin care a fost nevoie să se treacă, de la sosirea lor şi până la plecare cu un alt avion. Florin Jipa, şeful Secţiei Informare Publică, Direcţia de Informare şi Relaţii Publice a MapN, a precizat că militarii au sosit cu o aeronavă a NATO prea mare ca să aterizeze la Câmpia Turzii şi a durat între patru şi şase ore pentru ca materialele batalionului să fie descărcate din avionul NATO şi încărcate în cealaltă aeronavă.

Jipa a menţionat că timpul a fost prea scurt pentru ca militarii, 152 la număr, să fie duşi la Bucureşti şi cazaţi acolo, şi că, de altfel, pentru soldaţi timpul de aşteptare de patru ore este unul rezonabil.


×