x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Economiei are în plan majorarea capitalului social al Romaero

Ministerul Economiei are în plan majorarea capitalului social al Romaero

01 Noi 2022   •   12:09
Ministerul Economiei are în plan majorarea capitalului social al Romaero
Sursa foto: pixabay.com

Ministerul Economiei este decis să facă o majorare de capital social la Romaero, pentru a rezolva situația companiei de stat, după ce aceasta și-a reluat și licența pentru servicii de mentenanță pentru avioane civile, a declarat, marți, ministrul Florin Spătaru.

Florin Spătaru a declarat, marți, într-o conferință de presă că licența pentru serviciile de mentenanță pentru avioane civile a fost redată companiei de stat Romaero, iar luni a avut o discuție cu managementul companiei și s-a asigurat că va avea o informare la timp asupra etapelor pe care trebuie să le urmeze compania.

„Faptul că avem această licență nu înseamnă că toate problemele cu care s-au confruntat sunt rezolvate. Vreau să mă asigur că managementul va acorda maximă atenție acestor planuri de îmbunătățire pentru a avea această licență și a nu ne mai confrunta cu o situație similară. Am discutat și despre proiecte și de modul în care aceste proiecte de mentenanță vor fi atrase către Romaero și cum pot fi deblocate alte proiecte unde avem multe lucrări făcute dar mai avem nevoie de foarte puțin pentru a putea să fie finalizate și să încasăm aceste venituri”, a spus ministrul Economiei.

Prin planul de restructurare pe care l-a aprobat, prin monitorizarea acestui plan de restructurare și valorificarea unor active care nu fac parte din activitatea principală a societății și deblocarea contractelor care sunt aproape de finalizare, ministrul Economiei crede că se va reuși ca societatea să aibă lichiditățile necesare pentru deblocarea fluxurilor de producție, asigurarea salariilor și recuperarea întârzierilor. În acest sens, Ministerul Economiei este decis să facă și o majorare de capital social, însă această decizie trebuie îmbrățișată și de ceilalți doi acționari.

„Nu putem spune că lucrul acesta se va întâmpla de mâine, dar am discutat cu cei din echipa de conducere și cu membrii Consiliului de Administrație pentru a rezolva o astfel de situație. Pe de altă parte, vă pot spune că Ministerul Economiei este decis să facă o majorare de capital social, să vină cu un flux financiar, doar că un astfel de demers trebuie să fie îmbrățișat de toți acționarii. Pentru că mai avem doi acționari cu care va trebui să discutăm pentru a putea finaliza un astfel de proces. Din câte știu eu, în anii anteriori, când Ministerul economiei a venit cu o majorare de capital social, majorarea efectivă nu a fost aprobată în Adunarea Generală a Acționarilor”, a mai spus Spătaru.

Dreptul Romaero de a repara și întreține avioane civile fusese suspendat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) la jumătatea lunii octombrie

(sursa: Mediafax)

×