x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Justiţiei analizează cererea de graţiere a lui Jean Pădureanu

Ministerul Justiţiei analizează cererea de graţiere a lui Jean Pădureanu

de Agerpres    |    23 Sep 2014   •   16:44
Ministerul Justiţiei analizează cererea de graţiere a lui Jean Pădureanu

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat marţi că a primit o cerere de graţiere a lui Jean Pădureanu, fost preşedinte al clubului Gloria Bistriţa, susţinând că va da un răspuns în decurs de două săptămâni.

"Am primit o solicitare, cred că în urmă cu două săptămâni. Este în curs de soluţionare. (...) Sunt proceduri interne, atât în minister, cât şi la ANP în legătură cu orice solicitare de graţiere. Aşteptăm răspunsul de la ANP şi analiza internă a colegilor din minister. Probabil că într-o săptămână sau două putem da un răspuns", a spus Robert Cazanciuc.

La începutul lunii septembrie, familia lui Jean Pădureanu a anunţat că a depus la Administraţia Prezidenţială o cerere de graţiere.

Cererea va fi analizată de Ministerul Justiţiei, care trebuie să dea un aviz, înainte ca preşedintele Traian Băsescu să decidă dacă îl graţiază sau nu pe Jean Pădureanu.

Pe de altă parte, pe 12 iunie, magistraţii Tribunalului Ilfov au respins cererea de întrerupere a executării pedepsei pe motive medicale depusă de Jean Pădureanu, condamnat la trei ani şi patru luni închisoare în dosarul transferurilor din fotbal.

Pădureanu se află închis la Spitalul Penitenciarului Jilava, iar avocaţii acestuia au solicitat instanţei internarea fostului preşedinte al Clubului Gloria Bistriţa într-un spital de stat sub pază, motivând că este foarte bolnav şi are nevoie de un însoţitor permanent.

Avocatul Ion Cazacu a depus în instanţă documente medicale din care ar rezulta că Jean Pădureanu a fost diagnosticat cu boala Alzheimer în formă avansată şi demenţă mixtă. De asemenea, avocatul susţine că Jean Pădureanu "uită lucruri elementare, cum ar fi să cumpere alimente din curtea penitenciarului". 

×