x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătăţii / Sancţiuni disciplinare în cazul bebeluşului din Galaţi

Ministerul Sănătăţii / Sancţiuni disciplinare în cazul bebeluşului din Galaţi

de Oana Antonescu    |    27 Ian 2009   •   00:00

Şefii secţiilor obstetrică-ginecologie şi neonatologie, obstetricianul şi neonatologul care l-au tratat pe bebeluşul cu fractură de femur din Galaţi vor fi sancţionaţi disciplinar, potrivit propunerii Comisiei Ministerului Sănătăţii (MS) care a analizat acest caz.



"Ginecologul care a realizat cezariana a intrat în operaţie cu o asistentă, şi nu cu un alt medic, aşa cum prevede legea în cazul unei sarcini complicate, cum a fost aceea. Timp de o săptămână, medicul neonatolog nu a constatat că bebeluşul are fractura de femur şi nu a luat măsuri în acest sens, nu a efectuat investigaţii radiologice", a motivat decizia de sancţionare secretarul de stat în MS, Aurel Nechita. La propunerea MS, şefii secţiilor în care lucrează cei doi vor fi şi ei sancţionaţi, conform Codului Muncii.

Propunerile MS vor fi înaintate astăzi conducerii Spitalului "Sf. Andrei" din Galaţi şi şefilor DSP Galaţi, instituţiile abilitate să ia măsuri în acest caz. Raportul final al anchetei va fi finalizat în două zile. MS va sesiza şi Colegiul Medicilor, instituţie care poate da şi sancţiuni medicale.

×
Subiecte în articol: observator