x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Apărării: Securitate din regiunea Mării Negre trebuie să fie o preocupare constantă în NATO

Ministrul Apărării: Securitate din regiunea Mării Negre trebuie să fie o preocupare constantă în NATO

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2023   •   11:15
Ministrul Apărării: Securitate din regiunea Mării Negre trebuie să fie o preocupare constantă în NATO

Situația de securitate din regiunea Mării Negre trebuie să rămână o preocupare constantă la nivelul NATO, spune ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr.

„NATO acționează în mod concret pentru consolidarea posturii colective de descurajare și apărare și creșterea prezenței aliate pe flancul estic, inclusiv în România. La Reuniunea informală a Consiliului Nord-Atlantic împreună cu Suedia, în formatul miniștrilor apărării, desfășurată în marja Summit-ului NATO de la Vilnius, am transmis că adoptarea noilor planuri regionale de apărare reprezintă o schimbare de paradigmă în privința modului de abordare a apărării colective la nivel aliat. Ministerul Apărării Naționale va continua să fie parte a acestui efort colectiv”, a scris ministrul pe Facebook.

De asemenea, situația de securitate din regiunea Mării Negre trebuie să rămână o preocupare constantă la nivelul NATO.

„Relevanța regiunii Mării Negre a crescut exponențial în ultimii ani, Rusia fiind amenințarea principală, implicată atât militar, cât și politic în fiecare dosar de securitate din regiune.
România și-a asumat un rol de aliat responsabil în consolidarea securității regionale și va continua să facă acest lucru, în scopul identificării celor mai bune soluții politice, diplomatice și militare pentru a sprijini deciziile aliate referitoare la importanța strategică a Mării Negre”, adaugă Tîlvăr.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Angel Tîlvăr nato