x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Justiţiei are dosar penal la DNA

Ministrul Justiţiei are dosar penal la DNA

de Violeta Fotache    |    10 Sep 2007   •   00:00
Ministrul Justiţiei are dosar penal la DNA
Sursa foto: Christian Silva/

Preşedintele PIN, Cozmin Guşă, a declarat ieri, intr-o conferinţă de presă, că ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, este cercetat pentru fapte penale de DNA, susţinănd că acesta a avizat o asociere ilegală dintre Poşta Romănă şi o firmă privată.
• DNA acuză presiuni din partea ministrului Justiţiei Â



Preşedintele PIN, Cozmin Guşă, a declarat ieri, intr-o conferinţă de presă, că ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu (foto), este cercetat pentru fapte penale de DNA, susţinănd că acesta a avizat o asociere ilegală dintre Poşta Romănă şi o firmă privată.


AFACEREA POŞTA. "Am informaţii sigure şi precise, verificate, că, in acest moment, DNA are un dosar de cercetare care il vizează pe actualul ministru al Justiţiei, in calitate de invinuit", a declarat Guşă. El susţine că in prima lună de mandat, in aprilie 2007, ministrul Justiţiei a avizat favorabil o hotărăre de guvern prin care imobilul situat pe Calea Victoriei nr. 133-135, cu terenul aferent, trecea din domeniul public al statului in cel privat al statului. Guşă susţine că Chiuariu a girat astfel o asociere ilegală, datată 1 august 2005, dintre Poşta Romănă şi un grup de interese din jurul democraţilor şi liberalilor, asociere făcută fără o licitaţie publică şi din care a rezultat firma Imopost Development SA. Liderul PIN acuză şi o subevaluare a terenului, in suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi, plus a clădirii, de peste 20.000 de metri pătraţi utili, care ar valora circa 100 de milioane de euro. "Participaţiunea Poştei Romăne a fost evaluată la 4,5-5 milioane de euro", a mai susţinut liderul PIN. Politicianul a afirmat că ii va informa despre situaţie atăt pe comisarul european pe probleme de justiţie, Franco Frattini, căt şi pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.


CHIUARIU NEAGĂ. Ministrul Justiţiei a respins acuzaţiile la adresa lui, afirmănd că ministerul pe care il conduce şi DNA "nu trebuie folosite in scopuri politice şi electorale". Tudor Chiuariu "nu are cunoştinţă de «un dosar la DNA», iar decizia privind adoptarea hotărărilor de guvern este intotdeauna a Guvernului, Ministerul Justiţiei emite doar un aviz", a precizat ieri Ministerul Justiţiei. Instituţia publică va reveni azi cu amănunte despre acest aviz. Pănă la inchiderea ediţiei, DNA nu a clarificat dacă ministrul Chiuariu are sau nu calitatea de invinuit intr-un asemenea dosar penal.

×
Subiecte în articol: observator justiţiei