x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, despre reducerea pedepselor pentru lucrări ştiinţifice: Voi merge pe abrogare

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, despre reducerea pedepselor pentru lucrări ştiinţifice: Voi merge pe abrogare

28 Ian 2016   •   11:22
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, despre reducerea pedepselor pentru lucrări ştiinţifice: Voi merge pe abrogare
Sursa foto: Adrian Manolache

Ministerul Justiţiei va continua demersurile pentru abrogarea prevederii legale referitoare la reducerea pedepselor pentru deţinuţii care publică lucrări ştiinţifice, a anunţat ministrul Raluca Prună joi, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

"Ministerul Justiţiei are iniţiativa, iar eu am să merg în continuare pe abrogare. (...) Voi merge mai departe cu ordonanţa de urgenţă şi o să o pun pe site, nu am obligaţia să fac o consultare, dar, pentru că subiectul e de interes, o să o pun în consultare vineri (...). Voi argumenta pe discriminare, pentru că e discriminatoriu să răsplăteşti munca intelectuală mai mult decât munca fizică, şi pe elemente de drept comparat", a spus Raluca Prună.

Ea a argumentat urgenţa abrogării prevederii legale prin faptul că fenomenul este departe de a se fi încheiat, la începutul lunii ianuarie fiind în pregătire peste o sută de lucrări ştiinţifice cu autori deţinuţi.

Sursa - Agerpres


Surs

×