x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătății: Vrem să mergem pe o pantă descendentă, ca în august să avea o viață cvasinormală

Ministrul Sănătății: Vrem să mergem pe o pantă descendentă, ca în august să avea o viață cvasinormală

26 Mai 2020   •   22:00
Ministrul Sănătății: Vrem să mergem pe o pantă descendentă, ca în august să avea o viață cvasinormală

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, marți seara, că la sfârșitul acestei săptămâni se va face o evaluare a primei perioade de relaxare. „Știm destul de sigur că vom redeschide terasele”, a spus Tătaru, care a precizat că, dacă panta se va menține, românii vor avea o viață normală în august.

Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, din 1 iunie ar putea intra în vigoare mai multe noi măsuri de relaxare.

„La sfârșitul acestei săptămâni vom avea și evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare și vom putea spune și măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată, știm destul de sigur că vom redeschide terasele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea se va face la sfârșitul acestei săptămâni”, a spus Nelu Tătaru, la B1TV.

Acesta a precizat că în cazul teraselor vor fi menținute măsurile de distanțare socială.

„Păstrăm aceeași distanțare socială. Avem acea distanță de un metru și jumătate care trebuie să existe și precauțiile care vizează suprafețele sau locurile comune, cum sunt toaletele. Urmărim modul de propagare a unei infecții. (...) De aceea, recomandările noastre vor fi și, ca măsuri de precauție, acele programări și la terase, dar și la viitoarele deschideri ale restaurantelor. Vor fi cu programare, nu vor fi locuri de așteptare, aglomerări”, a mai spus Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, dacă lucrurile decurg normal din 15 iunie ar putea fi deschise și plajele.

„Noi vrem să mergem pe o pantă descendentă, ca pentru sfârșitul lunii iulie, august să avem o viață cvasinormală”, a declarat ministrul Sănătății.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru coronavirus România