x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Povestea celor nouă fete rele ale României. O istorie demnă de thrillere americane

Povestea celor nouă fete rele ale României. O istorie demnă de thrillere americane

12 Feb 2013   •   14:07
Povestea celor nouă fete rele ale României. O istorie demnă de thrillere americane
Sursa foto: Adrian Pîclișan/pressalert.ro

Au cel mult 18 ani, dar au o deja un trecut tumultuos, demn de thrillere americane. Nu au muncit niciodată, însă prin mâinile lor au trecut zeci de mii de euro. Sărăcia, dependenţa de droguri, jocurile de noroc, ţigările, alcoolul sau anturajul sunt doar câteva dintre motivele pentru care cele nouă fete au ales să spargă magazine, case sau biserici pentru bani, se arată într-un reportaj pressalert.ro.

Acum, cele mai mari hoaţe minore din România sunt rezidentele Centrului de Reeducare din Buziaş, singurul din ţară care găzduieşte infractoare minore, după ce centrul de la Găeşti a fost închis în toamna anului trecut.

Este dimineaţă. Forfotă mare în curtea centrului din Buziaş. Cei 70 de băieţi, urmăriţi de ochii vigilenţi ai celor doi agenţi de pază care îi supraveghează, aşteaptă să intre la un curs inedit de istorie. După câteva minute, îşi fac prezenţa şi cele nouă. Machiate, cu unghiile viu colorate, îmbrăcate în haine mulate, tinerele cu feţe zâmbitoare intră în sală, căutând fără sfială atenţia băieţilor. Se aşează cuminţele pe scaunele de pe ultimele rânduri, însă figura unei femei în uniformă care nu le scapă din ochi ne spune că fetele de la Buziaș au pierdut demult inocența vârstei.

Mai multe detalii pe pressalert.ro.

×