x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MIPE a folosit roboți pentru a evalua cele 7.188 de cereri de finanțare depuse de IMM-uri

MIPE a folosit roboți pentru a evalua cele 7.188 de cereri de finanțare depuse de IMM-uri

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2023   •   11:53
MIPE a folosit roboți pentru a evalua cele 7.188 de cereri de finanțare depuse de IMM-uri

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a folosit roboți pentru a evalua cele 7.188 de cereri de finanțare depuse de IMM-uri, automatizând cel mai amplu proiect de digitalizare în cadrul PNRR, susțin reprezentanții companiei care a furnizat ministerului soluția.

Tailent, o companie românească de tehnologie RPA, a furnizat MIPE soluția pentru automatizarea operațiunilor apelului „Digitalizarea IMM-urilor Grant de până la 100.000 euro pentru adoptarea tehnologiilor digitale” din cadrul PNRR. Compania a optimizat procesele necesare gestionării eficiente a celor 7.188 de cereri de finanțare depuse.

Potrivit unui comunicat al companiei, roboții Tailent, implementați în premieră pentru România la acest nivel de o instituție publică centrală, au automatizat operațiunile esențiale pentru gestionarea apelului, ajutând MIPE să accelereze etapa de evaluare tehnică și financiară. Programul derulat de MIPE a fost creat pentru a susține IMM-urile să adopte tehnologii digitale, oferind finanțare de până la 100.000 de euro pentru fiecare companie selectată, conform criteriilor.

„MIPE dorește să devină un exemplu în digitalizarea operațiunilor interne și serviciilor oferite populației, fiind printre primele instituții publice centrale care apelează la tehnologia inovatoare RPA. Astfel, vrem să fim un exemplu nu doar pentru beneficiarii apelului, ci și pentru toate companiile și instituțiile publice românești, să le transmitem că transformarea digitală este nu doar posibilă, ci și susținută pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei naționale”, a afirmat Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, citat în comunicat.

Conform acestuia, roboții au preluat sarcinile repetitive și mari consumatoare de timp, ajutând în acest fel responsabilii de proiect din MIPE să se poată concentra mai bine pe relația cu beneficiarii.

„Pentru România este o premieră, un semnal clar dat de administrația publică centrală că lentila pusă pe digitalizarea României este o misiune extrem de importantă, asumată și susținută. Este îmbucurător că utilizarea tehnologiei RPA are loc pentru prima oară chiar în cadrul unui proiect care susține IMM-urile din România pe drumul lor către digitalizare”, a afirmat Mario Popescu, Co-Founder și CEO Tailent.

Roboții au avut sarcini precum gestionarea proiectelor, validarea și prelucrarea fișierelor, deschiderea canalelor de comunicare cu beneficiari, organizarea și procesarea documentelor, pregătirea și susținerea activităților de contractare. Mai mult, roboții software au complementat activitatea oamenilor folosindu-se de un mediu digital, oferind interconectare și interoperabilitate între instituții publice cheie precum ANAF, Ministerul Finanțelor și Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în baza protocolului inter-instituțional al MIPE.

Tailent este un start-up românesc axat pe dezvoltarea tehnologiilor inovatoare de automatizare precum Robotic Process Automation (RPA), care schimbă modul în care oamenii lucrează, fac afaceri și ajută companiile să-și atingă obiectivele de automatizare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mipe roboti