x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Badea, despre limitarea tranzacţiilor cu bani cash: Dispariția banilor cash este despre controlul absolut. Sistemul ne va controla total

Mircea Badea, despre limitarea tranzacţiilor cu bani cash: Dispariția banilor cash este despre controlul absolut. Sistemul ne va controla total

de Redacția Jurnalul    |    28 Sep 2023   •   22:02
Mircea Badea, despre limitarea tranzacţiilor cu bani cash: Dispariția banilor cash este despre controlul absolut. Sistemul ne va controla total

Mircea Badea a comentat, la emisiunea În gura presei, de la Antena 3 CNN, un capitol mai puţin explicat din legea austerităţii, şi anume cel privitor la tranzacţiile cu bani cash din 2025.

Subiectul a fost abordat pe larg în articolul publicat în Jurnalul, Umbli cu bani cash? Statul te pedepsește, semnat de Ion Alexandru. 

Pe lângă creşterea salariilor, de care s-a tot vorbit în spaţiul public, un capitol mai puţin cunoscut şi explicat este cel al banilor cash.

Legea privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare pe termen lung, pentru care Guvernul Ciolacu și-a asumat, la începutul acestei săptămâni, răspunderea în fața Parlamentului, conține unele prevederi care par să hrănească, din plin, teoriile conspiraționiste. Un capitol deloc explicat în expunerea de motive limitează utilizarea banilor cash.

În acest capitol din legea austerităţii, nu este vorba doar despre tranzacțiile făcute de magazinele de tip cash and carry, ci și de tranzacțiile dintre persoane fizice care desfăşoară activităţi în mod independent, persoanele fizice autorizate şi persoanele juridice. 

În cazul lor, plafonul zilnic a fost limitat la 10.000 de lei până la sfârşitul lui 2024 şi la 5.000 de lei începând cu ianuarie 2025, a spus Mircea Badea, făcând revista presei.

"Ce-i cu ăştia? Adică știu ce-i cu ăștia, sunt la ordin. Toți ciolacii ăștia nu sunt de capul lor. Dispariția banilor cash este despre controlul absolut. Sistemul ne va controla total. Vin ăștia și spun: Băi, Badea, orice leu pe care-l cheltui trebuie să-l văd eu, să știu eu ce faci tu cu el, să te supraveghez eu, să văd dacă nu ești infractor ", a comentat Mircea Badea, luând ca exemplu cazul în care şi-ar împrumuta un prieten cu 5.000 de lei sau cu o sumă mai mare.

"Dacă i-am dat 6.000 de lei, amenzi. 25% din suma folosită", a completat Mircea Badea, miercuri seara, la emisiunea În gura presei, de la Antena 3 CNN.

În document, mai scrie că orice sumă care depășește acest plafon va aduce amenzi de până la 25% din tranzacție pentru cei care folosesc banii cash.

Mircea Badea

 

×
Subiecte în articol: mircea badea bani cash tranzactii