x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Diaconu: „Sunt un optimist incurabil. Am fost plin de speranță”

Mircea Diaconu: „Sunt un optimist incurabil. Am fost plin de speranță”

24 Dec 2019   •   20:53
Mircea Diaconu: „Sunt un optimist incurabil. Am fost plin de speranță”
Sursa foto: Victor Stroe

Actorul Mircea Diaconu, fost candidat la prezidențiale, a împlinit 70 de ani. Aceasta a fost invitatul Andreei Savei într-o ”Ediție Specială”, la Antena 3. La 30 de ani de la Revoluție, Mircea Diaconu consideră că s-au făcut pași uriași în față pentru Românânia și lucrul acesta e văzut doar de cei care locuiesc dincolo de graniță.


„S-au făcut niște pași în față. Că au fost bâlbâiți, șchiopi, însă s-au făcut niște pași. Doar cei care muncesc în afară și vin rar în România pot observa diferențele în România. Din păcate, prea încet, față de ce am putea să facem și să fim. Nu sunt deloc nefericit. Eu văd paharul plin și sunt un optimist incurabil. Când mi-a fost cel mai greu am fost plin de speranță”, a mărturisit Mircea Diaconu

În momentul în care revoltă  a izbucnit la București, Mircea Diaconu se afla acasă împreună cu soția sa.  În acea clipă a luat-o pe soția sa și a plecat pe Bulevardul Magheru.

„Am plecat de mână. Pe Magheru erau doua puncte de rezistență mici, 50-100 de oameni. Am ajuns acolo cu soția mea și mi-a fost frică că se va stinge această lumânare de revoltă. În zilele și nopțile acelea am avut sentimentul concret și clar că nu mai e valabilă nicio legitimație. Valabile erau chipurile cunoscute: artiștii, sportivii, cântereții. Nimeni nu știa pe nimeni atunci. Chipul meu era o formă de legitimație. Nu puteai să te întorci cu chipul tău acasă, când simți că e nevoie de el până la disperare”, a mai precizat actorul.

×
Subiecte în articol: mircea diaconu