x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Misterul sinuciderii unui român în închisoare în Italia

Misterul sinuciderii unui român în închisoare în Italia

de Dan Constantin    |    05 Iun 2020   •   16:38
Misterul sinuciderii unui român în închisoare în Italia
Sursa foto: pixabay.com

Ministrul român al justiției, aflăm dintr-un comunicat  al MJ, a cerut omologului său italian informații despre cazul unui cetățean român decedat într-un penitenciar din Italia. În practica instituțiilor românești nu este obișnuit acest gen de transparență, ceea ce ne face să privim cu interes acest caz care , va aduce dezvoltări ulterioare. Cătălin Predoiu ne anunță că decesul cetățeanului român Emil Vasile Ghițulescu a fost adus la cunoștință Ministerului Justiției de Ambasada României din Italia. 

Din scrisoarea către ministrul justiției din Italia rezultă că Emil Vasile Ghițulescu s-ar fi sinucis în penitenciarul din localitatea  Averso.

Informații despre acest caz dramatic aflăm din presa italiană. Ziarul Il Mattino, ediția din 6 aprilie,  precizează că deținutul român Emil.V , 32 de ani, s-a sinucis în zorii zilei de 5 aprilie prin spânzurare, fără ca deținuții din celulă să simtă gestul extrem. Emil.V. era încarcerat pentru tâlhărie și urma să fie liberat în noiembrie 2020. Știrea despre sinciderea românului apare și în publicația locală din provincia Campania, din sudul Italiei.

 Pe rețelele de socializare găsim și contul unui anume Emil Vasile Ghițulescu, care postează că are domiciliul în Napoli, fiind născut în Focșani. Ne-a atras atenția o ciudată mențiune pe o fotografie din contul lui de facebook: pe o mână cu degetul arătător întins este înscris mesajul „M-ați vândut de câte ori ați avut ocazia! Eu nu vă vând, vă dau degeaba!

Dacă nu ar fi distanța de doar 20 de km între Napoli și Averso, locul în care și-a luat viața Emil.V, nu vedeam vreo posibilă legătură între  postarea pe facebook și gestul dramatic. Ne va lămuri, desigur, ministrul Predoiu.

×