x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miting fără mitingişti, la siderurgişti

Miting fără mitingişti, la siderurgişti

de Diana Scarlat    |    08 Sep 2009   •   00:00



Din cei peste 11.000 de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi, numai câteva zeci de sindicalişti s-au prezentat astăzi la mitingul anunţat cu surle şi trâmbiţe. Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din oraş a demonstrat dezinteresul solidar al membrilor Sindicatului Solidaritatea, din cadrul combinatului siderurgic.

Acţiunea de protest a siderurgiştilor de la Galaţi nu a durat două ore, aşa cum prevedea programul, ci mai puţin de o oră, în lipsă de manifestanţi. Dezamăgit de absenţa în masă a membrilor de sindicat şi a celorlalţi angajaţi ai combinatului, liderul Sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, a hotărât să-şi trimită oamenii acasă, declarând că aceasta este ultima acţiune de protest. "Gălăţenii şi siderurgiştii de la ArcelorMittal nu merită să ne batem pentru ei. Am încercat să chemăm oamenii în stradă să-şi strige nemulţumirile şi să tragă un semnal de alarmă faţă de starea jalnică a siderurgiei româneşti şi de apropierea falimentului la ArcelorMittal. Nu au venit alături de noi, care ne-am manifestat ca nişte adevăraţi patrioţi şi tot ca nişte adevăraţi patrioţi nu ne rămâne decât să ne retragem în munţi", a conchis Gheorghe Tiber, în faţa manifestanţilor.

PLANUL DE ACŢIUNE. Organizatorii se aşteptau la prezenţa a peste 1000 de sindicalişti, la care s-ar fi putut adăuga angajaţii combinatului şi cetăţenii oraşului, solidari cu acţiunea. Mulţimea ar fi pornit în marş de protest până la Casa de Cultură a Sindicatelor. Toate acestea, împotriva guvernanţilor, împotriva conducerii Grupului şi combinatului. Sindicatul acuză Guvernul de lipsă de implicare în relansarea metalurgiei româneşti, iar conducerii companiei îi reproşează că a folosit criza economică drept scuză pentru a justifica numărul mare de concedieri, şi lipsa investiţiilor tehnologice şi de mediu.

×
Subiecte în articol: observator