x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moartea vacanţei de vară. 13% dintre angajaţii români sunt DEPENDENŢI de MUNCĂ. Sondaj Regus

Moartea vacanţei de vară. 13% dintre angajaţii români sunt DEPENDENŢI de MUNCĂ. Sondaj Regus

05 Iun 2012   •   13:24
Moartea vacanţei de vară. 13% dintre angajaţii români sunt DEPENDENŢI de MUNCĂ. Sondaj Regus

Cine se furiseaza in spatele casei de vacanta pentru o sedinta secreta cu un blackberry? Peste doua cincimi dintre angajatii romani (45%) nu se vor relaxa cum se cuvine in aceasta vacanta de vara, incercand sa strecoare pana la trei ore de munca pe zi, in loc sa se relaxeze la piscina sau sa petreaca timp cu familia si prietenii. Printre acesti profesionisti perseverenti care nu stiu sa se deconecteze se afla o minoritate puternica de dependenti de munca. Unul din zece (13%) va lucra peste trei ore in fiecare zi de vacanta, neglijandu-i pe cei dragi pentru a-si "hrani" dependenta de munca. Acestea reprezinta cateva dintre rezultatele ingrijoratoare ale celui mai recent sondaj Regus, care examineaza peste 16.000 de respondenti din mai mult de 80
de tari.

Angajatii romani isi vor lua proiectele de la serviciu cu ei in vacanta, iar multi dintre acestia vor fi lipiti de smartphone-urile si netbook-urile lor; 35% dintre ei declara ca vor lucra in continuare cu o mica reducere fata de situatia normala, de pe sezlonguri. Asa ca, in loc sa se bucure de timp liber alaturi de cei apropiati si de cei dragi, vor incerca sa "jongleze" cu tot stresul muncii pe langa nemultumirea partenerilor si dezamagirea copiilor.

A-ti lua o vacanta nu este doar esential pentru consolidarea legaturilor si relaxare, dar poate, de asemenea, sa reprezenta diferenta dintre un angajat sanatos si un angajat epuizat. Studiile indica faptul ca o minte stresata este terenul perfect pentru anxietate, si de aceea este important ca profesionistii sa se relaxeze din cand in cand si sa se rupa cu adevarat de birou.

Ramona Iacob, Market Team Leader comenteaza: "Dezvoltarea tehnologiei inseamna ca angajatii sunt mereu conectati si ca este usor de cedat tentatiei de a verifica e-mailul si de a finaliza sarcinile care decurg din acele e-mailuri. Cu smartphone-uri, netbook-uri si conexiune la internet pretutindeni, a devenit foarte greu sa ne deconectam cu adevarat, dar acordarea unei pauze si dedicarea timpului celorlalti, familiei si prietenilor, este vitala pentru a ramane sanatosi".

"Pierderea noptilor intr-o incercare de obicei esuata de a lucra si de a lua parte in mod activ la vacanta in familie nu poate decat sa aduca angajatii cu un pas mai aproape de epuizare si sa strice distractia tuturor. Companiile trebuie sa isi indrepte urgent atentia catre modalitatile de a creste eficienta si productivitatea pentru a-i scuti pe angajati sa isi aduca activitatile de serviciu in timpul lor personal daca doresc sa se asigure ca personalul se mentine fericit, sanatos si productiv. Introducand mai multa flexibilitate si permitand angajatilor sa reduca timpul de naveta neproductiv, lucrand mai aproape de casa, companiile pot deveni mai eficiente permitand angajatilor sa se deconecteze cu adevarat atunci cand se afla in vacanta."

×