x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moderna dezvoltă un singur vaccin care combină o doză de rapel împotriva COVID și împotriva gripei

Moderna dezvoltă un singur vaccin care combină o doză de rapel împotriva COVID și împotriva gripei

09 Sep 2021   •   20:46
Moderna dezvoltă un singur vaccin care combină o doză de rapel împotriva COVID și împotriva gripei
Sursa foto: Hepta

Compania Moderna anunță că lucrează la un singur vaccin care combină o doză de rapel împotriva COVID-19 cu vaccinul său experimental împotriva gripei.

Compania speră ca treptat să adauge vaccinurile pe care le dezvoltă pentru virusul respirator sincitial și pentru alte boli respiratorii ca doze anuale.

„Credem că avem în față o oportunitate foarte mare, dacă am putea aduce pe piață un rapel anual cu eficiență ridicată", a declarat directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel, conform Reuters.

Mai mulți analiști susțin că Moderna și Pfizer Inc vor încasa miliarde de dolari din dozele de rapel anti-COVID-19, iar adăugarea gripei și a altor boli ar putea spori și mai mult aceste profituri.

Acțiunile Moderna au crescut joi cu 6%.

Compania avea deja în curs de dezvoltare mai multe vaccinuri antigripale, însă noul ser combină vaccinul antigripal experimental cu cel împotriva COVID-19.

De asemenea, Moderna a oferit o actualizare cu privire la studiul în curs de desfășurare în care testează vaccinul său împotriva COVID-19 la copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani. Mai exact, testează doze de 50 de micrograme din vaccinul său anti-COVID-19 în studiul pediatric, care implică 4.000 de copii.

Vaccinul Moderna, care a primit în SUA autorizare pentru utilizarea de urgență a două doze de 100 micrograme pentru persoanele de peste 18 ani, a cerut și autorizare pentru vaccinarea copiilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccin Moderna