x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Recompense pentru bugetari. Ministrul Muncii: salariul va fi compus dintr-o parte fixă și una variabilă, în funcție de performanță

Recompense pentru bugetari. Ministrul Muncii: salariul va fi compus dintr-o parte fixă și una variabilă, în funcție de performanță

de Redacția Jurnalul    |    21 Mar 2024   •   23:02
Recompense pentru bugetari. Ministrul Muncii: salariul va fi compus dintr-o parte fixă și una variabilă, în funcție de performanță
Sursa foto: Antena 3 CNN

Simona Bucura Oprescu transmite că, în noua lege a salarizării, bugetarii vor avea un venit fix și altul variabil, în funcție de performanță. O măsură cu dublu tăiș, pentru că poate duce inclusiv la pierderea unor sporuri. 

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, cine sunt românii care vor primi "salarii recompensă".

"Salariul la stat va fi compus dintr-o parte variabilă și una fixă. Și partea asta variabilă, care va fi compusă la rândul său din sporuri, ar putea să fie mai mică, mai mare în funcție de cât de performant ești la locul de muncă în luna respectivă.

La fiecare venit al unui angajat din sistemul public vom avea salariu brut de încadrare, vom avea sporurile pe care le obține datorită locului unde își desfășoară munca (ca și acum), fiindcă acele sporuri sunt date de condițiile unde își desfășoară locul de muncă. Adică dacă avem un medic, urgentist sau ATI, sporul provine de la faptul că acelea sunt condițiile de muncă pe care le are.

Ei bine, sporurile reprezintă o altă componentă, dar care trebuie să se încadreze în maximum 20% pe ordonator de credite și vom mai avea această parte care ține de un bonus de performanță, pe care angajații care îndeplinesc criterii le vor primi.

Aceste criterii vor fi stabilite prin lege la nivel general și apoi de fiecare ordonator de credit.", a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, joi, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: salarii bugetari bonusuri performanţă