x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Monedă din argint dedicată împlinirii a 90 de ani de la naşterea lui Marin Preda, lansată de BNR

Monedă din argint dedicată împlinirii a 90 de ani de la naşterea lui Marin Preda, lansată de BNR

de Mediafax    |    08 Aug 2012   •   09:10
Monedă din argint dedicată împlinirii a 90 de ani de la naşterea lui Marin Preda, lansată de BNR

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, pe 10 august, o moneda din argint dedicata implinirii a 90 de ani de la nasterea scriitorului Marin Preda.

Caracteristicile monedei sunt urmatoarele: valoare nominala - 10 lei, metal - argint, forma rotunda, diametru - 37 mm, greutate - 31,103 grame, cant zimtat.

Aversul reda o compozitie concentrica, formata din titlurile celor mai cunoscute opere ale scriitorului Marin Preda; in centru, stema Romaniei, valoarea nominala "10 LEI", inscriptiile in arc de cerc "ROMANIA" si anul de emisiune "2012".

Reversul prezinta portretul scriitorului Marin Preda, anii intre care a trait acesta - "1922" - "1980" - si inscriptia "MARIN PREDA".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de monede.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 340 de lei/ bucata.

Monedele din argint dedicate implinirii a 90 de ani de la nasterea lui Marin Preda au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

×
Subiecte în articol: monedă marin preda