x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vasile Bănescu, replică tranşantă pentru Dimitri Medvedev după atacurile acestuia: ”Vocea sufocată de ură a Nimicului”

Vasile Bănescu, replică tranşantă pentru Dimitri Medvedev după atacurile acestuia: ”Vocea sufocată de ură a Nimicului”

de Redacția Jurnalul    |    16 Mar 2024   •   15:00
Vasile Bănescu, replică tranşantă pentru Dimitri Medvedev după atacurile acestuia: ”Vocea sufocată de ură a Nimicului”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a comentat pe Facebook, ultimele atacuri ale lui Dmitri Medvedev pe tema tezaurului României. Reprezentantul BOR a transmis un mesaj fostului lider de la Kremlin.

Nemulțumit de declarația lui Dmitri Medvedev, fostul lider de la Kremlin și actual apropiat al lui Vladimir Putin, care a spus legat de returnarea României a tezaurului din Rusia că "românii nu sunt o națiune", Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al patriarhiei Române a spus: 

"Românii nu sunt o națiune”,afirmă scrâșnit vocea sufocată de ură a Nimicului din miezul unei propagande scelerate. Altfel, un mare ctitor.

"Patriotul hotărât, naționalistul exclusiv, românul pînă în măduva oaselor” va lua, desigur, năprasnică atitudine de la cea mai înaltă tribună, spulberând această ofensă, aceste grele, nemaiauzite cuvinte. Nu poate fi altfel. O știm tot de la Caragiale:

"Să te păzească Dumnezeu să ataci România lui oricât de pe departe, căci moftangiul român e aci gata să te zdrobească", a scris Vasile Bănescu pe Facebook

Amintim că, Eurodeputaţii au cerut la unison, în cadrul unei dezbateri emoţionale din cadrul Parlamentului European, ca Rusia să returneze integral tezaurul României şi ca executivul UE şi alte instituţii europene abilitate să facă tot posibilul pentru a sprijini acest demers.

În replică, Dmitri Medvedev, fostul lider de la Kremlin și actual apropiat al lui Vladimir Putin a declarat că precizând că românii "nu sunt o națiune”, iar liderii europeni sunt niște "idioți”

"Nici măcar nu știu cum să răspund la o asemenea obrăznicie. Românii, după cum se știe, nu sunt o națiune, ci un mod de viață. Părea că nu ne mai poate surprinde nimic. Liderii europeni – idioți, slabi, nimicuri. Dar nu, ne-au dat un motiv din nou. Vor să returneze aurul României”, a scris Dmitri Medvedev pe pagina sa socială,relatează agenția rusă de presă TASS și ProTV.md.

 

×