x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inspecţia muncii a aplicat amenzi de peste 1,67 milioane lei pentru muncă la negru

Inspecţia muncii a aplicat amenzi de peste 1,67 milioane lei pentru muncă la negru

02 Apr 2013   •   15:43
Inspecţia muncii a aplicat amenzi de peste 1,67 milioane lei pentru muncă la negru
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de 1,674 milioane lei pentru muncă la negru şi au identificat 293 persoane care lucrau fără forme legale, în urma a 2.050 controale efectuate săptămâna trecută, informează un comunicat al Inspecţiei Muncii, citat de agerpres.ro.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate nouă propuneri de cercetare penală, iar pentru 39 persoane fizice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru că au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă.

În domeniul relaţiilor de muncă, totalul amenzilor aplicate în perioada 25-29 martie a fost de 2,39 milioane lei, precizează purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Muncii, Eugen Tifin.

În aceeaşi perioadă, pentru domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost făcute 1.462 controale, iar totalul amenzilor s-a ridicat la 753.100 lei.

La 11 angajatori s-a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare.

Angajatorii au comunicat inspectoratelor teritoriale de muncă 24 de evenimente care, în urma cercetărilor, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Recordul îl deţine, pentru perioada menţionată, judeţul Buzău cu şase evenimente.

În urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus în domeniul relaţiilor de muncă 4.269 de măsuri, iar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă 2.049.

Inspecţia Muncii va urmări, prin inspectoratele teritoriale de muncă, îndeplinirea în termen a măsurilor dispuse de către inspectori. 

×
Subiecte în articol: inspecţia muncii munca la negru