x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Muncii, după promulgarea Legii Pensiilor: Aduce echitate

Ministrul Muncii, după promulgarea Legii Pensiilor: Aduce echitate

de Redacția Jurnalul    |    30 Noi 2023   •   18:00
Ministrul Muncii, după promulgarea Legii Pensiilor: Aduce echitate
Sursa foto: Hepta

Noua lege a pensiilor aduce respect pentru români, echitate, respectă munca și se adresează nu doar pensionarilor aflați în plată, ci și românilor care vor beneficia de puncte de stabilitate în plus, a spus, miercuri, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura Oprescu a spus, miercuri seara, la România TV, după promulgarea legii pensiilor că „este o zi importantă pentru România, fiindcă președintele a promulgat noua lege a pensiilor. Este o zi care reprezintă deschiderea unei noi etape (...), etapa în care, din 2024, venim cu aplicarea noii legi a pensiilor, care aduce respect pentru români, aduce echitate, respectă munca și se adresează nu doar pensionarilor pe care-i avem în plată, care au construit România, așa cum o știm noi astăzi, dar și românilor care sunt angajați acum și care, prin noua lege, trebuie să știe că vor beneficia de puncte de stabiltate în plus, ceea ce, pentru o vechime mai mare de 25 de ani îi va duce la o pensie mai bună”.

Întrebată cât de stabilă va mai fi vârsta de pensionare, ministrul muncii a spus că mecanismul cu care s-a venit în lege este „o garanție”.

„Vârsta de pensionare este stabilă, fiindcă mecanismul cu care am venit este o garanție a faptului că vârsta de pensionare nu va crește arbitrar, nu va crește ad-hoc, nu este în pixul unui ministru, al unui Guvern. Creșterea vârstei de pensionare este un mecanism în care, dacă speranța de viață nu crește o lună, vom rămâne la aceeași vârstă de pensionare”, a explicat ministrul Muncii.

Simona Bucura Oprescu a precizat că speranța de viață la români este, în prezent, de 70,4 ani la bărbați și de 78 de ani în cazul femeilor.

„Probabilitatea ca vârsta de pensionare să crească este foarte mică”, a mai spus ministrul.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea pensiilor, adoptată săptămâna trecută în Parlament.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: munca pensie promulgare