x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mureş: Examen de admitere în clasa întâi

Mureş: Examen de admitere în clasa întâi

de Diana Scarlat    |    22 Ian 2010   •   00:00

La Colegiul Naţional "Unirea" din Târgu-Mureş elevii care se înscriu în clasa întâi trebuie să susţină un examen de admitere. Probele constau în rezolvarea unor exerciţii de matematică şi o testare a limbii române care include şi despărţirea cuvintelor în silabe.

Examenul de admitere în clasa întâi la Colegiul Naţional "Unirea" din Târgu-Mureş va avea loc pe 3 mai. Pentru anul şcolar 2010-2011, planul de şcolarizare prevede peste 6.300 de locuri în clasa întâi în judeţul Mureş. Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, locuri sunt pentru toţi copiii care se înscriu la şcoală, însă Colegiul "Unirea" nu are capacitate atât de mare încât să organizeze mai mult de o singură clasă pentru prichindei.


DECIZIE INTERNĂ
 "Am auzit şi eu aseară că se organizează acest examen, deşi adresa transmisă de Ministerul Educaţiei anul trecut spune altceva. Vom vedea săptămâna viitoare despre ce este vorba. Colegiul "Unirea" şi-a testat copiii în fiecare an, pentru că ei de regulă fac o singură clasă întâi, neavând locuri pentru toţi copiii care vor să se înscrie. Chiar dacă nu vor fi înscrişi la Colegiul «Unirea», vor fi îndrumaţi spre celelalte şcoli", a declarat pentru Jurnalul Naţional inspectorul şcolar Dumitru Orosan, de la ISJ Mureş.

Ministerul Educaţiei le recomandă părinţilor să-şi înscrie copiii în clasa întâi până la începutul lunii mai. Conform legii, se pot înscrie în clasa întâi copiii care împlinesc vârsta de saşe ani până la data începerii anului şcolar şi cei care împlinesc această vârstă până la sfârşitul anului calendaristic.

×
Subiecte în articol: scoala