x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Muzeul de artă - Executare amănată

Muzeul de artă - Executare amănată

de Miruna Pasa Petru    |    19 Sep 2007   •   00:00
Muzeul de artă - Executare amănată

Avocatul lui Valentin Ceauşescu, Radu Antal, a depus ieri la Tribunalul Bucureşti sentinţa penală prin care fiul foştilor dictatori a căştigat dreptul de a-şi recupera toate bunurile personale şi operele de artă confiscate in timpul Revoluţiei.



Avocatul lui Valentin Ceauşescu (foto), Radu Antal, a depus ieri la Tribunalul Bucureşti sentinţa penală prin care fiul foştilor dictatori a căştigat dreptul de a-şi recupera toate bunurile personale şi operele de artă confiscate in timpul Revoluţiei.

Potrivit apărătorului, instanţa civilă, care are de soluţionat cererea lui Valentin Ceauşescu de a-şi recupera cinci tablouri de la Muzeul Naţional de Artă, ar trebui să ţină cont de decizia penală şi să dispună obligarea instituţiei de artă la restituirea picturilor. Pănă la termenul din luna octombrie, atăt Muzeul, căt şi Ministerul Culturii trebuie să citească sentinţa şi să-şi exprime punctul de vedere.


NOTIFICAREA. Intre timp, procedurile de recuperare a operelor de artă vor fi demarat in baza sentinţei penale. Muzeul Naţional de Artă al Romăniei va primi, pentru inceput, o notificare prin care Valentin Ceauşescu face apel "la rezolvarea litigiilor pe cale amiabilă şi intr-un mod rezonabil". "Cu tot respectul cuvenit vă rog ca intr-un termen de cinci zile să răspundeţi dacă sunteţi de acord să executaţi in mod voluntar obligaţiile ce vă revin conform sentinţei penale. (...) Nerespectarea acestor dispoziţii mă va obliga să apelez la formele de executare silită prevăzute de lege şi la introducerea altor acţiuni in justiţie, care in momentul de faţă au devenit extrem de costisitoare. (...) Imi permit să cred că, dacă acest răspuns nu va fi dat in termenul solicitat, acesta este un răspuns negativ", se arată in documentul care va fi trimis Muzeului in cursul zilei de astăzi.

×
Subiecte în articol: observator artă