x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Năstase, în instanţă

Năstase, în instanţă

de Violeta Fotache    |    22 Oct 2009   •   00:00

Adrian Năstase, Ristea Priboi şi fostul şef al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) Ioan Melinescu au fost ieri trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, în dosarul "Mătuşa Tamara", cauză în care a fost refăcută urmărirea penală.



Fostul premier Năstase va fi judecat pentru dare de mită, Melinescu pentru sustragere sau distrugere de înscrisuri, luare de mită şi divulgare de informaţii, iar Priboi pentru complicitate la luare de mită şi la dare de mită. Procurorii DNA au stabilit că, în noiembrie 2000, Melinescu i-a promis lui Năstase că va bloca lucrarea privind depunerea în numerar a 400.000 de dolari într-un cont bancar al Danielei Năstase până după alegerile din decembrie 2000 şi a sugerat că acest dosar trebuie să dispară, chestiune cu care fostul premier a fost de acord.

Ceea ce s-a şi întâmplat, susţine DNA, imediat după ce Melinescu a fost numit mare şef la ONPCSB. În apărarea sa, Năstase afirmă că acest dosar a început politic şi ajunge în instanţă tot într-un moment politic. El respinge acuzaţiile "mincinoase" făcute pe baza unor delaţiuni "halucinante" ale lui Genică Boerică.

×
Subiecte în articol: observator