x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Năstase şi Mitrea au scăpat de urmărirea penală

Năstase şi Mitrea au scăpat de urmărirea penală

de Veronica Micu    |    13 Aug 2008   •   00:00
Năstase şi Mitrea au scăpat de urmărirea penală

14:05 • Camera Deputaţilor, convocată în sesiune extraordinară, a respins astăzi cererile de urmarire penală a foştilor miniştri Adrian Năstase şi Miron Mitrea. 

Camera Deputaţilor, convocată în sesiune extraordinară, a respins astăzi cererile de urmarire penală a foştilor miniştri Adrian Năstase şi Miron Mitrea.


CERERE RESPINSĂ. Secretarul Camerei Deputaţilor, Ioan Munteanu, a anunţat astăzi că pentru deputaţii PSD Miron Mitrea şi Adrian Năstase nu se poate continua urmărirea penală, deoarece a existat cvorum pentru votarea solicitărilor, dar nu s-a întrunit numărul necesar unui aviz favorabil. Potrivit numărătorii votului, cererea privind începerea urmăririi penale a lui Adrian Năstase a primit 120 de voturi pentru, 150 împotrivă şi şase voturi au fost nule. Cererea similară pentru Miron Mitrea a primit 160 de voturi pentru, 115 împotrivă şi un vot nul. Numărul necesar de voturi era de 218. Munteanu a anunţat că au fost 278 de deputaţi prezenţi din 326 şi doar 48 absenţi. "În acest moment noi astăzi ştim un lucru, că nu poate să continue cercetarea penală", a fost concluzia lui Ioan Munteanu. El a precizat că, teoretic cel puţin, se poate discuta despre posibilitatea reluării votului. "Cred că există juridic şi o astfel de soluţie, dar nu o am eu", a afirmat el. Dosarul "Zambaccian", pentru care procurorii nu au primit, astăzi, aviz pentru începerea urmăririi penale, se referă la modul în care familia Năstase a dobîndit imobilul de pe strada Zambaccian. În cazul Mitrea, acesta este acuzat că ar fi fost mituit, cînd era ministru, cu lucrările efectuate de trei societăţi comerciale din Bacău la vila pe care mama sa a deţinut-o în Băneasa. În intervalul 2001 - 2004, casa a fost renovată şi extinsă cu o suprafaţă de peste 100 metri pătraţi, lucrările fiind executate de firmele Vertcon, Conimpuls şi Regal Bacău.

 

 

×
Subiecte în articol: observator