x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nati Meir, ţeapă cu euroi-specimen

Nati Meir, ţeapă cu euroi-specimen

de Violeta Fotache    |    19 Oct 2009   •   00:00
Nati Meir, ţeapă cu euroi-specimen
Sursa foto: /Jurnalul Naţional
UPDATE
Sediul de campanie al lui Meir, burduşit cu sute de mii de euro-specimen

Surse din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au dezvăluit pentru Jurnalul Naţional că în urma percheziţiei efectuate de autorităţi la sediul de campanie al lui Nati Meir, indecis candidat la prezidenţiale, au fost descoperite mai multe sute de mii de euro, în bancnote-specimen, fără nici o valoare. Anchetatorii au probe că Nati Meir a dispus până acum de aproximativ 800.000 de euro-specimen, din care peste 300.000 au fost deja "puşi în circulaţie" de politician, fie pentru "plata" unor contracte, cum a fost în cazul lui Adrian Minune, fie pentru a "acorda" împrumutirile promise celor de la care Meir a încasat, în avans, bani reali.

Restul până la 800.000 au fost descoperiţi în urma percheziţiei efectuate ieri la sediul de campanie al lui Meir. Potrivit surselor citate, mâine, Nati Meir va fi dus la Parchetul Capitalei, iar de acolo la instanţă cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Investigatorii încearcă să descopere de unde a avut Meir aceste bancnote-specimen, precum şi persoanele cu care acesta a fost complice la o asemenea excrocherie.


Nati Meir, politicianul care jinduia până de curând la fotoliul de preşedinte al României, a fost prins în timp ce comitea infracţiunea de înşelăciune, chiar la sediul lui de campanie.

Cu tupeu, individul a ţepuit mai multe persoane de la care a încasat în contul bancar bani adevăraţi, cu titlu de comision în avans pentru "facilitarea" obţinerii unor împrumuturi în valută. "În realitate, Nati Meir se întălnea apoi cu persoanele respective cărora le dădea, cu sacoşa, bani fără nici o valoare.

El a fost prins în flagrant delict, la sediul lui de campanie, când s-a întâlnit cu una dintre părţile vătămate, de la care încasase bani adevăraţi şi căreia azi îi dădea o sacoşă cu euro, bancnote-specimen. Inscripţia "specimen" de pe bancnotele de euro nu se observa la prima vedere, fiind acoperită de banda cu care sunt înfăşurate fâşicurile cu bani, ca atunci când le ridici de la bancă. Aceste bancote nu au nici o valoare. Bancnotele  specimen ridicate în urma percheziţiei urmează să fie supuse unei expertize pentru stabilirea provenienţei.

Nati Meir este acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Împotriva lui au depus plângeri penale mai multe părţi vătămate, iar prejudiciul în acest dosar este mai mare de 2 miliarde de lei vechi.

Surse judiciare ne-au declarat că printre persoanele păcălite se află si regele manelelor Adi Minune, cu care Nati Meir ar fi avut încheiat un contract.
Adi Minune ar fi urmat să primească 100.000 de euro pentru zece concerte de susţinere a campaniei lui Meir pentru prezidentiale. Potrivit surselor citate, Meir l-ar fi plătit pe impresarul lui Adi Minune tot cu bancnote-specimen"
Iată şi câteva versuri compuse de Adi Minune: Un evreu şi un ţigan / Nati Meir şi Adrian / Vin astăzi să vă distreze / Că ei vor să candideze. Refren: Să scăpam ţara de hoţi / Haideţi să ne unim cu toţi / Cu votul care mi-l daţi / Nicicând n-o să regretaţi.


Sediul de campanie al lui Nati Meir a fost percheziţionat, imediat după prinderea în flagrant a catindatului care s-a retras de joia trecută din cursa pentru Preşedinţie. Meir şi-a anunţat abandonarea ca un semn de protest faţă de ce se întâmplă în politica românească şi că va candida pentru Camera Deputaţilor, în locul lui Bogdan Olteanu.


MEIR ANUNŢASE ZIUA CA DECISIVĂ PENTRU EL

Pe blogul de campanie pentru prezidenţiale al lui Nati Meir, ultimul post este intitulat, parcă premonitoriu, "Zi decisivă pentru Nati Meir", ziua în care urma să fie spulberat  cu certitudine  jocul de-a candidatura, cochetărie care a însoţit întreaga sa campanie de imagine.

Din anunţul semnat de Biroul de presă al lui Nati Meir reieşea faptul că neonorabilul catindat n-ar mai prea fi avut bani pentru continuarea campaniei electorale.

"Dupa  ce si-a anuntat intentia de a se retrage din cursa prezidentiala, Nati Meir a fost asaltat de mii de telefoane si  mesaje de la sustinatori care il roaga sa revina asupra deciziei.

In cursul emisiunilor de televiziune la care a participat vineri, 16.10.2009,  "La sueta cu Bahmu" si "Happy Hour", prezentatorii, Adriana Bahmuteanu si  Catalin Maruta, s-au alaturat vocilor din public, cerandu-i si ei domnului Meir sa nu abandoneze competitia.

O dovada concreta a  popularitatii de care se bucura prezidentiabilul a reprezentat-o propunerea facuta de doamna Iantoc Adriana din Campulung Muscel, Judetul Arges (Telefon: 0740.708.782) care, asa cum a relatat domnul Meir la emisiunea Adrianei Bahmuteanu,  a declarat ca stie unde este ingropata Elodia si s-a aratat dispusa sa cedeze domnului Meir 50% din recompensa oferita de Dan Diaconescu, pentru ca acesta sa-si continue campania electorala ( mischteau!).
Domnul Nati Meir a anuntat ca va face cunoscuta decizia sa la sfarsitul acestei zile, asa cum a promis.
Birou presa Nati Meir"

×
Subiecte în articol: observator