x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NECAZ/Facturi de lux pentru chiriaşii ANL

NECAZ/Facturi de lux pentru chiriaşii ANL

de Iulia Barbu    |    08 Mar 2009   •   00:00

Câteva zeci de locatari din cartierul ANL "Constantin Brâncuşi" au ieşit ieri în stradă pentru a protesta faţă de facturile la întreţinere. Aceştia susţin că în luna ianuarie au plătit la întreţinere de trei ori mai mult faţă de luna precedentă.




Chiriaşii sunt aşteptaţi la primărie în cursul săptămânii viitoare
Foto: Agerpres

Cu mic, cu mare, zeci de oameni au ieşit în faţa blocurilor ANL cu facturile de la întreţinere în mână. Ei s-au declarat nemulţumiţi de faptul că trebuie să plătească şi pierderile din reţea. Mai mult decât atât, diferenţele de plată între apartamentele cu două şi trei camere sunt destul de mici. Au cerut astfel explicaţii pentru sumele mari pe care le scot din buzunar, în condiţiile în care mulţi dintre ei au centrale proprii. Oamenii au spus că, pentru un apartament de trei camere, au plătit în ianuarie 700 de lei, în timp ce alţi chiriaşi ai ANL au plătit în jur de 680 de lei pentru două camere. Una dintre femei a ridicat şi problema banilor cu care sunt plătiţi cei care se ocupă de curăţenia blocurilor, dar şi de partea tehnică: "Am făcut un calcul şi se adună câteva zeci de milioane numai de la un bloc. Mă întreb ce salarii au aceşti oameni." 

EXPLICAŢII CIUDATE. Reprezentanţii Primăriei nu au reuşit să calmeze spiritele. Pentru această situaţie, Distrigaz a avut de altfel o explicaţie surprinzătoare. "În factura lunii decembrie, avem o perioadă de citire pentru 20 de zile, iar în factura lunii ianuarie, perioada de citire este pentru 40 de zile, astfel încât consumul realizat este diferit, poate fi chiar şi dublu", a spus directorul Direcţiei Clienţi Business Distrigaz Sud, Lucian Romoşan. Administratorii au ridicat din umeri, iar furnizorii au venit cu explicaţii fără de cusur. Asta nu înseamnă că oamenii s-au consolat, mai ales că multe dintre justificări li se par cusute cu aţă albă. Într-un final, aceştia au fost rugaţi să îşi aleagă reprezentanţii pentru o întâlnire care va avea loc săptămâna viitoare la Primăria Sectorului 6.

×
Subiecte în articol: observator